Primul mesaj direct de la conducerea PSD despre ”exit-ul” lui Piedone din cursa pentru București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
 Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Se pregătește Cristian Popescu Piedone de ”exit”?

Un sondaj dat publicității marți dimineață arată că intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru București, din partea PSD, slăbește considerabil șansele lui Cristian Popescu Piedone. Cei doi împart 50% din electorat, însă primul cotat rămâne Nicușor Dan, căruia candidatul PNL, Sebastian Burduja, nu-i slăbește semnificativ șansele. Aici, desigur, vorbim și despre notorietatea candidatului, Sebastian Burduja nefiind foarte cunoscut în București. Un sondaj arată că primii trei clasați au peste 90% notorietate, pe când candidatul PNL 60%. 

În acest context a venit și mesajul deja sugerat, pe multe căi, pentru Cristian Popescu Piedone, cu privire la ieșirea, de bună-voie, din cursa electorală pentru Primăria Municipiului București. Candidatul PUSL a exclus retragerea, în repetate rânduri. 

”În acest moment, cred că domnul Piedone ar trebui să realizeze că nu poate câştiga alegerile pentru Primpria Capitalei, asta este cel puţin senzaţia şi percepţia mea, şi ar trebui să se gândească, poarte, la un exit din această poveste”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Alfred Simonis, conform news.ro. 

”Fragmentarea votului anti-primar în funcţie nu face decât să avantajeze primarul în funcţie” atenționează social-democratul. 

Întrebat ce înseamnă ”exit”, Alfred Simonis a afirmat: ”Domnia sa să hotărască cum va face acest exit. Din punctul meu de vedere nu mai are nicio şansă să căştige Primăria Capitalei”.

Ceea ce nu spune social-democratul este că și șansele candidatului PSD sunt reduse de prezența lui Cristian Popescu Piedone în cursă. Practic, prin fragmentarea votului, candidatul PUSL și candidatul PSD împart, în mare parte, același electorat, iar miza nu e locul doi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel