„Din orfelinatul lui Ceaușescu, la o funcție publică”. Vișinel Bălan ajunge în presa internațională
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
Candidatul Reper pentru Primăria Joița, Vișinel Bălan, a ajuns în presa internațională.

Vișinel Bălan a fost subiectul unui reportaj pentru publicația EUReporter, unde a vorbit despre evoluția lui politică și despre trecutul dureros petrecut în orfelinat.

„Una dintre cele mai traumatizante experiențe ale mele a fost de când aveam 9 ani și locuiam într-o gară. Fata cu care am fugit a fost găsită moartă lângă râu, lângă gară. A fost ucisă", a declarat candidatul.

În același material, acesta și-a motivat și dorința de a candida iarăși în Joița, după ce în alegerile din 2020 a întâmpinat o serie mare de provocări.

„M-am gândit să candidez pentru o funcție când am început să susțin construirea unui loc de joacă pentru copiii care locuiesc în Joița. Am intrat în cursă pentru că vreau să ofer o alternativă, să îmbunătățesc condițiile de viață și să schimb modul în care a fost condusă această comună în ultimele două decenii”, a precizat acesta.

Nu e prima apariție recentă a acestuia pe plan extern. La finalul lunii martie, Vișinel Bălan a mai oferit un interviu și pentru Televiziunea Elvețiană, unde a declarat, printre altele, că vrea să pună accentul pe oferirea unui viitor mai bun copiilor instituționalizați.

Într-o postare pe Facebook realizată în urma apariției lui acolo, Bălan a scris:

„Am avut privilegiul să acord un interviu profund și emoționant Televiziunii Elvețiene, subliniind importanța recunoașterii atrocităților din orfelinatele din România. Am dezvăluit cum am fost nevoit să fug de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție pentru a participa la acest eveniment de conștientizare.

Chiar și în fața presiunilor și obstacolelor care mi-au stat în cale, am rămas puternic ancorat în credința mea și în misiunea pe care o am. Adevărul și sensibilizarea publicului sunt mai presus de orice dificultăți întâmpinate. Felicit și sunt recunoscător eforturilor întreprinse de Justice Initiative Romania.

În ciuda tuturor provocărilor, continuu să lupt pentru drepturile copiilor abuzați și pentru recunoașterea faptelor nedrepte din trecut. Fiecare pas pe care-l facem în direcția luminii adevărului este unul de o importanță covârșitoare, și mă dedic cu toată ființa mea acestei nobile cauze.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel