Klaus Iohannis a ajuns în Kenya, în prima etapă a turneului său prin Africa - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Klaus Iohannis a ajuns în Kenya, în prima etapă a turneului său prin Africa, însoțit de Prima Doamnă.

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile, scrie KBC. Sosirea lui de luni seara face parte din turneul pe care îl va avea prin Africa, urmând să viziteze patru țări africane.

Liderul român împreună cu Prima Doamnă, Carmen Iohannis, au fost primiți de secretarii de cabinet Eliud Owalo și Peninah Malonza.

Potrivit Administrației Prezidențiale a României, președintele Iohannis va vizita Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal în perioada 14-23 noiembrie.

Această vizită marchează primul angajament politic și diplomatic la nivel înalt cu Africa a unui președinte român în ultimele trei decenii și are ca scop întinerirea relațiilor României cu continentul în contextul mai larg al necesității de revitalizare a relațiilor UE-Africa, a spus administrația prezidențială.

"Aceste vizite au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și revitalizarea relațiilor economice și sectoriale, având ca scop deschiderea și valorificarea unor noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor globale", a transmis Administrația Prezidențială.

România a adoptat recent Strategia Națională pentru Africa, prin care își propune să revigoreze și să consolideze relațiile.

Cu cine se va întâlni, în Kenya, Klaus Iohannis



În timpul călătoriei în Kenya, Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele William Ruto și va participa la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) la Oficiul Națiunilor Unite din Nairobi. În Tanzania, liderul român va avea consultări politice cu președintele Samia Suluhu Hassan.

În continuare, în cadrul vizitei la Cabo Verde, președintele Iohannis se va întâlni cu președintele José Maria Neves, președintele Adunării Naționale Austelino Tavares Correia, premierul José Ulisses Correia e Silva și primarul Praia, Francisco Avelino Carvalho. De asemenea, liderul român va avea o întâlnire cu foști studenți din Cabo Verde care au studiat în România.

În Senegal, Klaus Iohannis va avea consultări politice cu președintele Macky Sall și va participa la inaugurarea Casei Națiunilor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel