Italia schimbă condiţiile de intrare în ţară - carantină pentru nevaccinaţi, măsuri şi pentru vaccinaţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Italia, record de infecții Covid. 80.000 de cazuri noi din peste 1 milion de teste făcute / Sursa: Pixabay
Italia, record de infecții Covid. 80.000 de cazuri noi din peste 1 milion de teste făcute / Sursa: Pixabay
Autorităţile italiene au anunţat noile condiţii de intrare în ţară, atât pentru persoanele nevaccinate, cât şi pentru cele vaccinate. 

Toţi europenii nevaccinaţi care merg în Italia vor trebui să se supună unei perioade de cinci zile de carantină. Şi cei vaccinaţi au parte de noi condiţii, ei trebuind să treacă printr-un test rapid. Dacă acesta este negativ, atunci persoanele vor putea circula libere pe teritoriul Italiei. Pentru cei care vin din statele non-europene, carantina este de 10 zile. 

Ordonanţa a fost semnată deja de ministerul Sănătăţii Roberto Speranza şi intră în vigoare din 15 decembrie. Aceasta este valabilă până pe 31 ianuarie 2022. "Suntem într-un moment crucial din istoria sistemului naţional de sănătate. Nu este o perioadă uşoară", a spus ministrul. 

Comisia Europeană iese la atac: Italia are de dat explicaţii 

"Când statele membre introduc condiţii suplimentare faţă de certificatul COVID-19 sau fac condiţiile de călătorie mai dure, aşa cum face Italia şi probabil Portugalia, restricţiile trebuie să fie bazate pe situaţii reale. Îmi imaginez că situaţia va fi discutată la Consiliul European, pentru că deciziile luate de state membre în mod individual reduc încrederea oamenilor că sunt condiţii egale în toate statele membre", a declarat Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene, conform corriere.it. 

Măsura a fost luată după creşterea numărului de cazuri COVID-19 provocate de varianta Omicron.

Studiu - certificatul verde poate duce la creşterea vaccinării 

Introducerea certificatului verde poate duce la o creştere a cererii de vaccinare anti-COVID-19 în rândul cetăţenilor din ţările unde ritmul vaccinării este inferior mediei, potrivit unui studiu publicat luni de revista The Lancet şi preluat de EFE.

Studiul, realizat de Centrul Leverhulme pentru Ştiinţe Demografice al Universităţii Oxford (Marea Britanie), a examinat datele din şase ţări şi a constatat că introducerea certificatului verde a impulsionat în majoritatea cazurilor o accelerare a campanie de imunizare, deşi au fost detectate diferenţe între acestea în funcţie de gradul de acoperire şi de disponibilitate a vaccinurilor, transmite Agerpres. 

Astfel, modelele de studiu au indicat că Franţa, Israel, Italia şi Elveţia, "care aveau un nivel de vaccinare inferior mediei", au înregistrat o creştere a cererii de vaccinare după intrarea în vigoare a certificatului verde. În schimb, nu au fost detectate schimbări semnificative în Germania, unde nivelul de acoperire era deja ridicat, sau în Danemarca, unde furnizarea de vaccinuri este limitată.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel