Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis, sfidare totală! Elena Cristian: Când vrei să fii președintele tuturor românilor, nu faci așa ceva!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, analist DC Business, a intervenit telefonic la România TV unde a criticat stilul de viață luxos al președintelui Klaus Iohannis într-o perioadă în care majoritatea românilor se confruntă cu dificultăți economice. Ea a subliniat că, în timp ce cetățenilor li se cere să facă sacrificii din cauza crizei economice și a restricțiilor impuse de PNRR, președintele trăiește într-un lux nejustificat, ceea ce ridică întrebări legate de prioritățile sale și responsabilitatea sa în gestionarea banilor publici.

În timp ce românilor li se cere să strângă cureaua, președintele Klaus Iohannis trăiește în lux pe banii contribuabililor. Recent, presa a dezvăluit că, în cadrul unei vizite oficiale la Paris, Iohannis s-a cazat într-un hotel unde cea mai ieftină cameră costă 2500 de euro. Într-o Românie unde criza economică și reformele impuse de PNRR cer sacrificii de la cetățeni, acest tip de cheltuială ridică semne de întrebare despre prioritățile liderului țării și despre responsabilitatea în gestionarea banilor publici. În cadrul intervenției sale, Elena Cristian a vorbit despre acest subiect. 

„Mi-am pus și eu pe laptop, acum, dacă tot sunt pe telefon, imaginile de la toate acele școli unde elevii nici măcar nu aveau toaletele finalizate, la acest început de an, într-o Românie educată.

Mă gândeam la ce spuneați în legătură cu aceste sume și le puneam cumva în tot contextul: să strângem cureaua, este o perioadă grea, PNRR-ul nu ne dă voie să majorăm pensiile, PNRR-ul nu ne dă voie să facem asta, în PNRR ne-am angajat la taxe și impozite mai mari, să omorâm mediul de afaceri.", a spus Elena Cristian. 

 

„Când vrei să fii președintele tuturor românilor, nu faci așa ceva!"

Elena Cristian a criticat stilul de viață luxos al președintelui României, afirmând că acesta trăiește într-un lux rar întâlnit, chiar și la liderii unor țări mult mai dezvoltate și bogate decât România. Ea a subliniat contrastul dintre acest lux și situația majorității românilor, care se confruntă cu sărăcia și dificultatea de a-și plăti facturile. Elena Cristian a sugerat că, în calitate de președinte al tuturor românilor, acesta ar trebui să fie mai atent la nevoile celor care l-au ales.

„Ce vreau să spun este că toată lumea o să spună: „E președinte, unde ați vrea să stea?”. De fapt, vorbim despre un președinte care trăiește într-un lux cum rar am văzut la alți președinți ai unor țări mult mai dezvoltate și mai bogate decât România, și la pol opus cu tot ceea ce se întâmplă în întreaga Românie, cu oameni care trăiesc în sărăcie, cu oameni care nu pot plăti facturile, cu oameni care au probleme vaste, deci cei mai mulți dintre românii care au probleme în a-și plăti facturile.

Despre asta este vorba... Atunci când ești președintele țării și când vrei să fii președintele tuturor românilor - cum a spus de nu știu câte ori - nu faci așa ceva. Oricât de disperat ai fi după lux, după shopping, după avioane, te gândești la cei care te-au ales, cei care ți-au dat votul și care și-au pus încrederea că vor trăi puțin mai bine după cei 10 ani de mandat.", a spus Elena Cristian la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel