Data publicării:

Dezvăluire bombă despre prezidențiale. Ponta avea altă propunere de candidat. Omul care a convins rămânerea în cursă a schimbat soarta României

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Victor Ponta a făcut o dezvăluire bombă despre prezidențiale.

VEZI ȘI: Greșeala majoră pe care o fac liberalii. E sinucidere curată! / video

Fostul premier Victor Ponta a făcut o serie de dezvăluiri surprinzătoare despre alegerile prezidențiale din 2019, într-o intervenție la DC News. Potrivit acestuia, în vara acelui an, într-o întâlnire privată la Neptun, au avut loc discuții esențiale cu privire la strategia electorală a PSD pentru prezidențiale, la care au participat el, Viorica Dăncilă (pe atunci premier), Călin Popescu-Tăriceanu, Marcel Ciolacu și o persoană privată.

4. -imagine fara descriere- (ponta4_14661600.jpg)

Victor Ponta a relatat că atât el, cât și Călin Popescu Tăriceanu au propus ca Viorica Dăncilă să nu candideze pentru funcția de președinte al României, ci să rămână premier, iar Guvernul să fie susținut de cei prezenți la acea întâlnire. În schimb, ei ar fi urmat să stabilească împreună un candidat puternic pentru cursa prezidențială, capabil să-l învingă pe Klaus Iohannis.

Fostul premier a susținut că el l-a propus pe Mircea Diaconu pentru a fi candidat, însă a lăsat deschisă posibilitatea ca altcineva să fie ales: „Eu atunci l-am propus pe Mircea Diaconu. Dar am zis: Propuneți voi pe cine vreți. Pe Aurel Pop, pe cine vreți”.

3. -imagine fara descriere- (sondaj-sociopol-despre-increderea-in-premieri-florin-citu-aproape-de-viorica-dancila--mihai-gadea-cat-de-tare-sa-fie_17759900.jpg)

După cum s-a dovedit ulterior, Victor Dăncilă a ales să candideze la prezidențiale, o decizie care s-a soldat cu pierderea alegerilor și, ulterior, cu plecarea sa din funcțiile de conducere pe care le deținea în partid. Klaus Iohannis a fost reales președinte al României în 2019. El a câștigat detașat turul doi al alegerilor împotriva Vioricăi Dăncilă.

„În august 2019, eram la Neptun, la vila premierului Viorica Dăncilă. Eram eu, Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu, Marcel Ciolacu și încă o persoană privată. Eu și Tăriceanu am propus așa: „Chiar putem să-l batem pe Klaus Iohannis! Doamna Dăncilă, dumneavoastră rămâneți premier, eu, Tăriceanu și Ciolacu nu candidăm, noi ăștia de aici ținem Guvernul și împreună stabilim cine este candidatul pentru prezidențiale”. 

2. Foto: pres... (iohannis7_86533800.jpg)

Eu atunci l-am propus pe Mircea Diaconu. Dar am zis: Propuneți voi pe cine vreți. Pe Aurel Pop, pe cine vreți. Cineva a convins-o pe Viorica Dăncilă să nu facă chestia astia. Și i-am zis: „Viorica, nu te prinde decembrie nici premier, nici președinte la PSD, nimic!”

Cine a convins-o... a schimbat soarta României! Eu știu cine a convins-o, dar nu vreau să vorbesc”, a povestit Victor Ponta la DC News.

Vedeți mai multe la DC News:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel