Data publicării:

Informația zilei despre casa pierdută de Iohannis

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
Informația zilei despre casa pierdută de Iohannis!

Victor Ponta a prezentat o informație tare despre casa de pe urma căreia Klaus Iohannis a încasat chirie de la Raiffeisen Bank.

Miercurea trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că președintele Klaus Iohannis a pierdut casa din Sibiu pe care a închiriat-o Raiffeisen Bank, bancă de pe urma căreia a încasat chirii în valoare de 260.000 de euro. O chestiune mai puțin cunoscută despre această casă și despre utilitatea acesteia înainte ca președintele în funcție să o închirieze băncii austriece a fost dezvăluită de fostul premier Victor Ponta.

„Vă dau o informație pe care eu nu am știut-o. Foarte puțină lume a știut-o. Am citit astăzi o chestie cu locuința asta faimoasă pe care Iohannis a luat-o cu japca, statul i-a luat-o înapoi și acum trebuie să dea bani. Știți că el a evacuat de acolo o bibliotecă ca să o închirieze la Raiffeisen Bank? Mi s-a părut ... Domn’le, cum e cu România Educată?“, a întrebat retoric Victor Ponta.

2. -imagine fara descriere- (ponta1_06079200.jpg)

„Dacă dumneavoastră ați ava o casă, cred că v-ar fi totuși jenă să dați afară o bibliotecă sau o școală ca să băgați o bancă. Omul nu a avut nicio problemă să ia niște bani care nu erau ai lui și să dea afară o bibliotecă“, a adăugat fostul premier.

„Credeți că o să dea banii aceia înapoi? Eu-s convins că nu-i dă“, a completat Victor Ponta.

„Nu! Eu nu cred că dă nici casa“, a precizat Bogdan Chirieac. 

Minuta deciziei de miercuri, 25 septembrie 2024

„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor”, este minuta deciziei definitive pronunțate miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Rodica Baștea ceruse anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului din Gheorghe Magheru 35. Între 1999 și 2008, casa respectivă ar fi aparținut lui Ioan Baștea, soțul femeii, decedat între timp, Georgetei Lăzurcă, soacra președintelui Klaus Iohannis, și lui Carmen Iohannis, soția președintelui.

Anterior, în noiembrie 2015, Klaus și Carmen Iohannis au pierdut în instanţă un prim imobil din Sibiu. Este vorba despre un spațiu comercial din strada Nicolae Bălcescu 29.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel