Data publicării:

Înscrierile pentru Regiunea București-Ilfov în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Astăzi, 04 octombrie 2024, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea București-Ilfov.

Citește și: Dezvăluire bombă despre prezidențiale. Ponta avea altă propunere de candidat. Omul care a convins rămânerea în cursă a schimbat soarta României

Bugetul de 114.120.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 3.804 persoane fizice.

”Încă o etapă de înscrieri s-a finalizat cu succes astăzi. Încă 3.804 de gospodării, din București și Ilfov, vor primi finanțarea de 30.000 de lei prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Beneficiile utilizării sistemelor de panouri fotovoltaice și a bateriilor de stocare a energiei aferente le reprezintă reducerea costurilor la factura de electricitate, precum și, pe termen lung, reducerea emisiilor de carbon la nivel național.”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Te-ar mai putea interesa și: Materia care lipsește din școlile din România! Poate fi obligatorie prin Constituție

Înscrierile persoanelor fizice și a unităților de cult în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, se realizează conform următorului calendar: Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel