Investiție de 100 milioane lei în cinci fabrici construite la Sânpaul
Primarul comunei Sânpaul, Simon Istvan, a anunţat, miercuri, că, după investiţia româno-ungară de peste 15 milioane de lei într-o fabrică de nutreţuri combinate, inaugurată recent, în localitate urmează să fie realizate alte cinci investiţii în valoare totală de peste 100 milioane de lei, care vor crea peste de 500 de locuri de muncă.
"În strategia de dezvoltare ne-am gândit că este nevoie de o zonă industrială nouă care să fie lângă aeroport, avem şi cale ferată, avem acces la E60 şi viitoarea autostradă, unde avem aproape utilităţile. În primul rând, trebuia să dezvoltăm utilităţile, să le aducem până la marginea domeniului ca investitorii să se poată racorda. Aici avem 80 de hectare zonă industrială prevăzută în Planul Urbanistic Zonal. Sperăm ca, în următorii ani, aceste 80 de hectare să devină al doilea parc industrial (parcul industrial existent, construit prin fonduri de preaderare de către Consiliul Judeţean Mureş, este în mare parte pe teritoriul acestei comune - n.r.). Pe lângă ultima investiţie, a UBM, în valoare de 15 milioane de euro, aici vom mai construi încă 5 fabrici, valoarea lor totală va fi de peste 100 milioane de euro şi vor crea peste 500 de locuri de muncă", a declarat Simon Istvan.
Primarul a spus că la Sânpaul urmează să fie construit un abator, o staţie de biomasă, unde se vor produce între 4 şi 5 MW de energie electrică, care va intra în parcul de investiţii care se va face aici. Acesta a spus că inclusiv firma care construieşte aceste fabrici intenţionează să mute la Sânpaul punctul de lucru din Ungaria.
"Suntem în discuţii avansate şi cu o firmă din Germania, o voi anunţa la momentul oportun. Pot doar să spun că din cele 80 de hectare cât avem în acest parc industrial, deja 36 de hectare sunt achiziţionate", a mai precizat edilul.
Simon Istvan a subliniat că secretul unui proiect industrial reuşit este ca investitorul să aibă încredere, să simtă că primăria este un partener, în rest administraţia publică locală trebuie doar să încurajeze investiţiile, să creeze condiţii şi apoi să încaseze impozitele de la firmele care vin în comună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News