Independență Catalonia. Puigdemont, apel către guvernul spaniol
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 06 apr 2018, 16:23
WhatsApp
catalonia
catalonia
Fostul şef al executivului regional al Cataloniei Carles Puigdemont a îndemnat vineri guvernul spaniol "să înceapă dialogul" cu privire la problema independenţei regiunii sale şi a cerut eliberarea separatiştilor închişi de Madrid, informează AFP.

"A sosit timpul pentru dialog", a declarat el presei imediat după ce a fost eliberat din închisoarea din Neumünster în Germania, unde a fost deţinut timp de zece zile.

"Autorităţile spaniole nu au nicio scuza să nu înceapă dialogul", a adăugat el. "Am cerut un dialog ani de zile şi am obţinut ca răspuns numai violenţă şi represiune", a mai spus el.

Puigdemont, care rămâne sub control judiciar şi face obiectul unei eventuale proceduri de extrădare în Spania examinată în prezent de justiţia germană, a cerut de asemenea "eliberarea imediată" a separatiştilor catalani deţinuţi în Spania.

"A avea prizonieri politici în Uniunea Europeană este o ruşine", a spus el.

Nouă separatişti sunt în prezent în detenţie în Spania, inclusiv şase foşti membri ai executivului provinciei şi fosta preşedintă a parlamentului catalan.

Justiţia germană a decis joi seară să îl elibereze pe Puigdemont pe cauţiune, respingând acuzaţia principală formulată de Madrid de "rebeliune" pentru organizarea referendumului privind independenţa Cataloniei în octombrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?