Incidența Covid în București a scăzut la 1,85 la mie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Incidența Covid în București a scăzut la 1,85 la mie. foto pixabay
Incidența Covid în București a scăzut la 1,85 la mie. foto pixabay
Rata de infectare Covid 19 în Capitală a scăzut la 1,85 la mia de locuitori, anunță DSP București, pentru prima oară de la mijlocul lunii septembrie.

Potrivit DSP București, incidența în Capitală este marți de 1,85 la mie, în scădere față de luni, când a fost raportată o rată de 1,95.


Ultima dată când incidența în București a fost mai mică decât cea raportată marți a fost în 15 septembrie, când era înregistrată o incidență de 1,8.
Cea mai mare rată a fost înregistrată pe 22 octombrie - 16,54, iar de atunci este în continuă scădere.

Coronavirus 30 noiembrie. Date din bilanțul zilei

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a oferit datele cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 30 noiembrie 2021.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 30 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.622 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 147 decese dintre care 17  anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Biden, despre varianta Omicron: Nu sunt motive de panică

'Nu sunt motive de panică' în faţa răspândirii noii variante a Covid-19, Omicron, a declarat luni preşedintele american Joe Biden, îndemnând-i totodată pe americani să se vaccineze.

'Sunt motive de îngrijorare în faţa acestei noi variante, însă nu sunt motive de panică', a spus preşedintele american, într-un discurs susţinut de la Casa Albă, scrie BBC.

Biden, sfat pentru americani



Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Joe Biden i-a sfătuit pe americani să se vaccineze, inclusiv cu doza booster, şi să poarte mască sanitară în interior. Biden a spus că 'mai devreme sau mai târziu' varianta Omicron va ajunge şi în SUA.

De asemenea, preşedintele american a declarat că nu preconizează 'în acest stadiu noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA în faţa Omicron.

'Nu anticipez aceasta în acest stadiu', a spus Biden, întrebat despre restricţii suplimentare, în condiţiile în care SUA şi-au închis deja frontierele în faţa călătorilor din opt ţări ale Africii Australe.

"Nu este nevoie de lockdown"



Joe Biden a mai menționat că 'dacă oamenii s-au vaccinat şi poartă mască, nu este nevoie de lockdown'.

Întrebat despre o eventuală obligativitate a vaccinării sau testării pentru a putea călători cu avionul în interiorul SUA, preşedintele democrat a spus: 'În acest stadiu, aceasta nu este o recomandare' a comunităţii ştiinţifice. Vezi continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel