Zegrean SPULBERĂ masca obligatorie la vot: O INFRACȚIUNE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat că interzicerea de a intra în cabina de vot a oamenilor care nu poartă mască este o infracțiune.

Potrivit lui Augustin Zegrean, fiecare om trebuie să-și exercite dreptul la vot, iar limitarea acestui drept este o infracțiune. Autoritățile ar putea să nu permită accesul în cabinele de vot a persoanelor care nu poartă mască de protecție doar dacă ar fi adoptată o lege în acest sens, susține fostul președinte CCR.

"Da. Împiedicarea unei persoane de a-și exercita dreptul la vot este o infracțiune. Nu pot să facă acest lucru, dar există soluții pentru toate Constituțiile în așa fel încât dacă vor să introducă acest sistem că trebuie să mergi cu mască la vot și să nu poți intra la vot fără mască, trebuie să fie într-o lege. Drepturile fundamentale pot fi limitate temporar prin lege. În situația de față, dacă vor ca oamenii să intre doar cu mască în sala de vot, trebuie să o facă prin lege.", a declarat Augustin Zegrean în direct la RealitateaPlus.

Augustin Zegrean a vorbit și despre prezență la vot în contextul pandemiei de COVID-19, menționând faptul că toate restricțiile ar putea duce la un număr scăzut de alegători.

"Și fără aceste măsuri lumea nu prea ieșea la vot. De data asta cred că vor fi și mai puțini pentru că oamenii nu mai au interes. Cred că este o greșeală pentru că puterea ar trebui să fie a poporului și să și-o exercite prin vot.", a subliniat Augustin Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel