Grecia şi Turcia, temperaturi de 45 de grade: Din cauza caniculei oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Masele de aer fierbinte situate deasupra Africii de Nord și a centrului Mediteranei se îndreaptă spre est și vor determina o amplificare a temperaturilor, ajungând până la 45 de grade Celsius în anumite regiuni din Grecia și Turcia.

Cele mai mari temperaturi sunt anticipate miercuri și joi, înainte ca valorile termometrului să scadă spre sfârșitul săptămânii, conform prognozelor meteorologilor greci.

Începând de marți, școlile din anumite zone ale țării se vor închide la ora 11:30 sau vor rămâne închise complet, dacă autoritățile locale hotărăsc că temperaturile sunt prea ridicate.

Ministerul Muncii din Grecia a solicitat angajaților din domeniile public și privat să își desfășoare activitatea de la domiciliu, în măsura în care acest lucru este realizabil.

Pentru mulțimea de vizitatori prezenți în acest interval în Atena, Crucea Roșie din Grecia a instalat puncte de distribuție în piața centrală Syntagma și la Acropole, unde echipa oferă gratuit apă potabilă.

Temperaturi ce se apropie de 45 de grade Celsius

Cetățenii sunt îndemnați să nu se expună la soare în timpul prânzului, să consume cantități adecvate de lichide, să ocolească consumul de băuturi alcoolice, să evite consumul excesiv de alimente și să se abțină de la activități fizice intense în aer liber.

Multe localități și autorități locale din Grecia au optat să deschidă anumite instituții publice, echipate cu sisteme de răcire, pentru persoanele lipsite de adăpost și vulnerabile, precum și pentru cei care nu dețin sisteme de răcire la domiciliu.

De asemenea, Serviciul meteorologic din Turcia a emis o atenționare cu privire la căldura excesivă care se va resimți în special în regiunea vestică a țării, unde se prevăd temperaturi ce se apropie de 45 de grade Celsius.

Specialiștii în meteorologie din Turcia au sfătuit cetățenii să evite să se deplaseze în aer liber în intervalul orar cuprins între 11:00 și 16:00, cu accent pe grupurile vulnerabile cum ar fi persoanele în vârstă, copiii și cei cu afecțiuni cronice, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel