Gogoși marocane. Ies rumene și pufoase. Rețeta specială de Sfenj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă te-ai plictisit de rețetele clasice de gogoși, poți încerca această rețetă de Sfenj. Iată cum se prepară bunătățile astea în Maroc.

Ingrediente

- 500 g făină
- 460 ml apă caldă
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- zahăr pudră, gem sau nutella

Cum se prepară

Se înmoaie mai întâi drojdia în puţină apă împreună cu zahărul. Într-un vas mai mare se pune făina, într-o parte sarea şi în cealaltă parte se adaugă drojdia. Peste se adaugă restul de apă şi se amestecă bine cu mixerul cca 5 min până devine o compoziţie elastică, scrie bucataras.ro. Se acoperă cu folie alimentară sau cu un prosop curat şi se ţine într-un loc cald până creşte compoziţia cca 2 ore.

După ce şi-a dublat volumul, se amestecă din nou pentru a scoate aerul din compoziţie, apoi se umezesc mâinile într-un vas cu apă, se iau bule din compoziţie, se formează în fiecare bulă câte o gaură şi se pun în cratiţă la prăjit în uleiul încins. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc şi se scot cu o paletă pe un şerveţel abosbant. Se servesc cu gem,zahăr pudră sau nutella.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel