Gheorghe Iancu, noul Avocat al Poporului, către un student: „Du-te băi de aici, că n-ai niciun drept“ - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Noul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, este o persoană extrem de controversată în mediile studenţeşti, un articol publicat în Academia Caţavencu din 12 ianuarie descriindu-l drept un profesor care „jupoaie pielea de pe spinarea studenţilor, pe care îi obligă să-i cumpere cursurile“. În 2006, Gheorghe Iancu a fost cercetat de poliţie pentru că a spart cu pumnul parbrizul unei maşini care îl claxona pentru că a oprit în drum.

Potrivit Academia Caţavencu, Iancu ar fi "inventat o normă personală de lăsat studenţi la restanţe, care îl umple de parale din taxele de re-examinare. Exemplu: le vinde studenţilor indigesta lucrare Drept Constitutional şi instituţii politice, vol. I, de 69 de lei, apărută la Editura Beck, fenomen ce nu figurează în declaraţia de avere. Jegul de volum II face 50 de lei, deci un student care se amăgeşte că va promova examenul decartează fix 119 lei".

„Acest individ scelerat care si-a facut o traditie din a jigni atat studentii cat si alte cadre didactice este fostul director general al Autoritatii Electorale Permanente si fost adjunct al Avocatului Poporului precum si fost procuror la CSJ (la data articolului acestuia din Cotidianul, era si membru PDL)“, se arată în articolul din Academia Caţavencu.

Site-ul pardaf.ro, într-o postare intitulată "Sceleratul de la catedra de Drept", îl acuză pe Iancu că ar fi notat cu 4 lucrarea unui student de la ID şi nu a răspuns la cererea studentului de a-i justifica nota acordată.

"Studenţii sunt absolut ingroziţi de acest satrap care în fiecare sesiune, fără să citească măcar o lucrare, dă 4 la jumătate de clasă! Dacă cumva îşi permite vreun student sau vreo studentă să conteste nota este pur şi simplu înjurat, persiflat şi umilit chiar în faţa colegilor lui sau mai ales, ei! Da, se lasă cu plânsete de umilinţă!", apare scris pe site-ul pardaf.ro unde este postat şi un clip video cu Gheorghe Iancu filmat de către unul dintre studenţi.

În 2006, Gheorghe Iancu a fost cercetat de poliţie pentru că a spart cu pumnul parbrizul unei maşini care îl claxona pentru că a oprit în drum. Potrivit cotidianul.ro, "Iancu, despre care colegii spun că este o persoană extrem de nervoasă, se afla într-un Renault, în apropierea Pasajului Mărăşeşti, şi a cerut şoferului să oprească pentru a merge la sediul Autorităţii Electorale Permanente pentru a lua câteva acte. Şoferul a oprit în drum şi a fost claxonat de Todorel Negrescu, aflat într-un VW Passat care rula în spate. Dupa ce a coborât din maşină, deranjat de claxon, Iancu a dat cu pumnul în parbrizul Passatului, pe care l-a spart".

Gheorghe Iancu a fost, timp de un an, adjunct al Avocatului Poporului, pe vremea când funcţia era îndeplinită de Ioan Muraru. Este conferenţiar universitar şi doctor în drept, el predând studenţilor de la Universitatea Bucureşti şi de la universitatea privată "Titu Maiorescu".

A fost consilier juridic la Ministerul Silviculturii, apoi procuror pentru Tribunalul Suprem, după care, după revoluţia din 1989, a devenit consilier parlamentar la Camera Deputaţilor. Din 1995 şi până în 2000 a fost secretar general al Curţii Constituţionale, în 2000 şi 2001 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, după care a fost director al Autorităţii Electorale Permanente.

Citeşte şi:

Fugiți! Vine Avocatul Poporului!

Gheorghe Iancu, noul Avocat al Poporului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel