Data publicării:

Prințul Harry și Meghan, vizită în Lagos. Dansuri de stradă în centrul comercial al Nigeriei

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ducele și Ducesa de Sussex au făcut o vizită în Lagos.

Prințul Harry și Meghan au fost invitați duminică la dansuri de stradă în centrul comercial al Nigeriei, Lagos, unde au prezentat un parteneriat între Fundația Archewell și organizația non-profit Giants of Africa, care folosește sportul pentru a responsabiliza tinerii.

Ducele și ducesa de Sussex vizitează pentru prima dată cea mai populată națiune africană, după ce au fost invitați de șeful Statului Major al Apărării din Nigeria.

La școala Ilupeju Senior din Lagos Mainland, cuplul a urmărit un antrenament de baschet, iar Harry a intrat pe teren pentru câteva exerciții.

„Ceea ce faceți voi aici, la Giants of Africa, este cu adevărat uimitor. Puterea sportului poate schimba vieți. Îi aduce pe oameni împreună și creează o comunitate și nu există bariere, ceea ce este cel mai important lucru”, a spus Harry.

Fundația Archewell și Giants of Africa vor construi un teren de baschet în capitala Abuja.

Responsabilizarea tinerilor prin sport

Fostul star al echipei Toronto Raptors, Masai Ujiri, președintele clubului Giants of Africa, i-a urat lui Meghan o zi fericită de Ziua Mamei și a declarat că organizația sa unește comunitățile și îi ridică pe tineri prin sport, în special prin baschet.

Îmbrăcată într-o cămașă cu nasturi și o fustă nigeriană, Meghan a spus că a auzit pentru prima dată de Giants of Africa în timp ce se afla în Toronto, unde a locuit timp de șapte ani în timp ce făcea serialul de succes Suits.

„Vorbim din nou despre un cerc complet - niciodată nu m-am gândit că vom putea fi aici, atâția ani mai târziu, sprijinind extinderea acestei organizații incredibile”, a spus ea, conform Reuters.

Harry și Meghan urmau să își încheie călătoria în Lagos participând la o recepție pentru o organizație de caritate locală. Cuplul locuiește în Statele Unite împreună cu cei doi copii ai lor, după ce Harry a renunțat să mai lucreze ca membru al familiei regale în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel