Franța este în alertă maximă de terorism: ISIS amenință cu atacuri la Jocurile Olimpice
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Jocurile Olimpice și Paralimpice vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate, în contextul nivelului maxim de alertă pentru atacuri teroriste.    

Într-o nouă amenințare teroristă, organizația teroristă ISIS a distribuit o imagine de propagandă care sugerează un atac asupra Jocurilor Olimpice de la Paris, programate pentru luna viitoare. În această imagine, un militant controlează o dronă ce transportă un dispozitiv exploziv, având ca țintă Turnul Eiffel.

Afișul, distribuit pe canalele sociale asociate cu ISIS, conținea textul: "Olimpiadele lupilor singuratici au început cu Voia lui Allah". Imaginea a fost publicată pe al-Ru'ud (al-Raud), un site web afiliat Statului Islamic.

Franța este deja în stare de alertă maximă din cauza unei serii de amenințări emise de organizațiile teroriste islamice.

Recent, forțele anti-terorism franceze au dejucat un complot pentru un atac "de inspirație islamistă", planificat să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice.

Serviciul de informații intern al țării l-a reținut pe Rokhman B., un tânăr în vârstă de 18 ani, care este suspectat că a orchestrat un atac la un meci de fotbal din Lyon.

CITEȘTE ȘI: Parisul a dejucat un atac terorist la Jocurile Olimpice. Tânăr cecen investigat: Acțiune în numele Statului Islamic. Dorea "să moară ca un martir"

Vor fi mobilizate peste 45.000 de forţe de securitate internă

Evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, programat să aibă loc pe 26 iulie pe Sena, "va fi de neuitat pentru sportivi şi toată lumea va fi în deplină siguranţă" a garantat președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, conform declarației sale citate de AFP.

Întrebat cu privire la riscurile de atentat, oficialul german a explicat într-un interviu acordat la sediul instanței olimpice din Lausanne că "abordarea foarte meticuloasă, foarte profesionistă" a autorităților franceze îi oferă încredere în buna desfășurare a ceremoniei.

"Toată lumea este determinată să organizeze această ceremonie de deschidere pe Sena", a afirmat preşedintele CIO.

Jocurile Olimpice (26 iulie - 11 august) și Paralimpice (28 august - 8 septembrie) vor angrena peste 45.000 de efective ale forțelor de securitate internă. Securitatea la competiții va fi gestionată zilnic de aproximativ 35.000 de agenți de poliție și jandarmi (25.000 pentru Jocurile Paralimpice). La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel