Florin Cîțu, despre RENUNȚAREA la funcția de premier: Dacă am făcut-o față de PSD, puteam s-o fac față de oricine / AUDIO
Autor: Ciprian Dumitrache | Publicat pe: 08 feb 2022, 23:32
WhatsApp
Foto: facebook, Florin Cîțu
Foto: facebook, Florin Cîțu
Florin Cîțu a vorbit despre eforturile de a menține coaliția PNL-USR, dar și despre Ludovic Orban.

Cîțu a spus că a încercat o reconciliere cu Ludovic Orban dar că nu a primit niciun răspuns pozitiv din partea acestuia. Fostul premier a adăugat că este dezamăgit de opțiunile lui Orban, făcând aluzie la atitudinea favorabilă a fostului președinte al PNL pentru moțiune contra Guvernului Cîțu. 

”Am încercat cu mult timp înainte, am încercat și după (congres n.r.), întotdeauna am întins mâna, am încercat să-l mențin în partid. Era un om cu o experiență politică mare în România, dar care a ales să facă altceva”, a dezvăluit Cîțu

”A mai fost Ludovic Orban cu Dacian Cioloș, la moțiunea cu AUR. Este o grupare care a lucrat împreună, care a fost violentă și atunci, dacă țineți minte cu Florin Roman, când l-au agresat.”, a mai spus Cîțu.

Ciprian Dumitrache · Cîțu, despre Ludovic Orban.m4a

”Acum văd niște oameni fără soluții, care nu știu ce să facă pentru români și vin cu această gălăgie. Este circ pentru a acoperi că sunt incompetenți”, mai spune președintele PNL, la B1 TV.

Florin Cîțu a dat de înțeles că ar fi fost dispus să renunțe la funcția de premier și într-un guvern cu USR, dar că au existat o serie de condiții din partea partenerilor de guvernare, care nu puteau fi acceptate de PNL. 

”Am făcut deja acum un pas în lateral și am arătat că pot să fac acest lucru. Dacă am făcut-o față de PSD, puteam s-o fac față de oricine. Ideea este că, de partea cealaltă, condițiile erau mai multe”, a arătat Cîțu.

Citește și: Dan Barna sare la Florin Cîțu, după atacul lui George Simion din Parlament. Ce s-ar fi întâmplat în plen. ”Au fugit ca niște lași”/ AUDIO

Florin Cîțu și-a lăudat echipa din PNL

”George Flutur este un om care muncește mult, (Rareș) Bogdan e pe comunicare, pe Lucian îl știți, iar Iulian Dumitrescu nu iese foarte mult în față, dar muncește în partid foarte mult”

Liderul PNL a evitat să facă o evaluare tranșantă a actualului premier al României.

„Este prematur să facem o evaluare. Provocările nu au fost puține, până acum. Eu zic că ne vom uita la guvernare peste câteva luni de zile. Și noi, și românii vom vedea ce trebuie îmbunătățit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?