Data actualizării:
Data publicării:

FAVIPIRAVIR, medicamentul despre care China spune că ar combate rapid Covid-19. Când a fost creat, ce efecte are

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

China susține că Favipiravir este medicamentul antiviral eficace în războiul cu Covid-19. 

Alegeri prezidentiale 2024

Aprobat pentru utilizare în 2014, în Japonia, Favipiravir nu a demonstrat reacții adverse evidente în studiul clinic, conform lui Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China. Pacienții cu Covid-19, cărora le-a fost administrat Favipiravir, au avut rezultate negative la testarea pentru noul Coronavirus într-un timp mai scurt comparativ cu ceilalți pacienți, din grupul de lucru.  Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang Xinmin. 

Favipiravir, studiat din februarie 2020, în lupta cu Covid-19

 

Cunoscut ca T-705, Favipiravir sau favilavir este un medicament antiviral dezvoltat de Toyama Chemical din Japonia. Din februarie 2020, este studiat în China în lupta cu Covid-19. 

Favipiravir este eficient împotriva unei game largi de tipuri și subtipuri de virusuri gripale, inclusiv tulpinile rezistente la medicamentele anti-gripă existente. Acționează împotriva unor virusuri ARN, cum ar fi arenavirusurile, bunyavirusurile și filovirusurile, care cauzează hemoragică fatală. Aceste profiluri anti-virale unice vor face ca favoripiravirul să fie un medicament potențial promițător pentru infecții virale specifice ARN netratabile, arată ncbi.nlm.nih.gov. 

Combinația cu Paracetamol

În 2015, s-a analizat să fie administrat cu Paracetamol, medicamentul recomandat de OMS în lupta cu noul Coronavirus. Concluzia studiului, publlicată pe sursa menționată mai sus,  arată astfel: Creșterea expunerii sistemice la acetaminofen - adică la Paracetamol- din cauza administrării concomitente de favipiravir, deși semnificativă statistic, este de mărime mică și este puțin probabil să aibă o importanță clinică.

Cu rezerve, în lupta pentru Ebola

În 2014  - 2015 apărea, de asemenea, ca un tratament pentru Ebola. Deși existau rezerve cu privire la eficacitatea sa în lupta cu Ebola, din cauza epidemiei de virus Ebola în Africa de Vest, ministrul Sănătății, Bunăstării și Muncii din Japonia a aprobat utilizarea Favipiravir, în 15 august 2014.

Există foarte multe studii și analize, studii de caz cu privire la acest Favipiravir din 2014 încoace, totul este științific, prezentat în termeni medicali greu accesibili publicului larg, însă pot reprezenta o prețioasă sursă de documentare pentru acest domeniu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel