Data actualizării:
Data publicării:

Update: BEC, decizia finală în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Biroul Electoral Central a transmis un mesaj privitor la decizia în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis.

Update 2:

Vineri, în cursul serii, Biroul Electoral Central a transmis decizia finală în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis.

„Având în vedere competența legală de aplicare unitară a dispozițiilor legale privitoare la alegeri și de asigurare a interpretării unitare a prevederilor acestora, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 (BEC) a adoptat, în ședința din 27 septembrie a.c., o Hotărâre privind interpretarea prevederilor art. 52 alin. (5) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare.

Conform hotărârii, candidatul independent este orice persoană care se autopropune și nu candidează pe lista unui partid politic/alianță politică, având o candidatură independentă. O persoană care este propusă pe lista unui partid politic/alianță politică și acceptă candidatura, indiferent că deține sau nu calitatea de membru al partidului politic/alianței politice respective, nu este candidat independent și nu are o candidatură independentă.

Textul integral al Hotărârii Biroului Electoral Central poate fi consultat pe pagina de internet https://parlamentare2024.bec.ro/ și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.”, a transmis BEC.

Update:

După ce Antena 3 CNN a transmis că BEC a luat o decizie în cazul lui Klaus Iohannis, judecătorul Adrian Glugă a venit cu un mesaj.

Pentru corecta informare a opiniei publice şi având în vedere unele informaţii vehiculate în mod eronat în mass-media, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2024 (BEC) aduce la cunoştinţa publicului faptul că, până în acest moment, nu a adoptat nicio hotărâre privind interpretarea art. 52 alin. (5) din Legea nr. 208/ 2015, cu modificările şi completările ulterioare, membrii BEC fiind încă în procesul de deliberare asupra interpretării şi motivării unei eventuale asemenea hotărâri.

Preşedinte,

Judecător Adrian Glugă

Știrea inițială:

Biroul Electoral Central a luat, vineri după-amiază, o decizie în privința candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare de pe 1 Decembrie 2024, potrivit Antena 3.

Jurnalista Cătălina Porumbel a comunicat, în direct, decizia pe scurt a BEC

„Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare pe listele Partidului Național Liberal, deși este președintele României. Poate candida pe lista de partid fără să fie membru de partid, dar nu va fi considerat candidat independent“, a citat Cătălina Porumbel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel