Ingrediente
1/2 kg fasole boabe
1 buc ciolan afumat (de cca 1 kg)
1 morcov
2 cepe medii
o conservă roșii cuburi
2 linguri bulion
3 frunze dafin
1 legătură mărar
1/2 linguriță cimbru
sare
piper
boia de ardei dulce
Mod de preparare
Lasă fasolea în apă de seară. A doua zi, dă fasolea la fiert în suficientă apă și puțină sare, iar după ce clocotește bine schimbă-i apă cu altă apă fiartă. Repetă procedeul.
După ce schimbi ultima oară apa, adaugă ciolanul și lasă cratiță la foc mic, cu capacul pus, pentru două ore.
Cu 30 de minute înainte de final, scoate ciolanul din cratiță și adaugă peste fasole morvocul dat pe răzătoare, ceapa tocată cât mai mărunt, foile de dafin și condimentele.
Lasă fasolea să fiarbă în continuare. Cu cinci minute înainte de a închide focul, adaugă roșiile cuburi, bulionul și mărarul tocat mărunt. Întoarce în cratiță carnea desprinsă de pe ciolan, tăiată cubulețe potrivite, notează retetepractice.ro. Poți lăsa și ciolanul tăiat bucăți mari, în funcție de preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă