Explozii auzite la Kiev, alertă aeriană majoră în curs
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
În noaptea de miercuri spre joi, Kievul a fost zguduit de mai multe explozii și avertismente aeriene. Aceste evenimente au avut loc la 10 zile după atacurile intense ale Rusiei care au afectat grav capitala Ucrainei.

Pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a indicat ca apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată.

El a afirmat că o dronă a fost doborâtă şi că au căzut resturi în cartierul Darniţki (sud-est), dar nu au fost raportate pagube, potrivit primelor constatări ale echipelor de salvare trimise la faţa locului.

Cu câteva minute mai devreme, primarul semnalase un incendiu în acest cartier, înainte de a infirma această informaţie.

La rândul lor, forţele aeriene au indicat la orele 22.51 (19.51 GMT), pe Telegram, că drone se îndreaptă spre capitală dinspre est.

Autorităţile au îndemnat locuitorii să ajungă la cele mai apropiate adăposturi antiaeriene

Alte drone au fost semnalate în regiunile Harkov şi Dnipropetrovsk, potrivit aceleiaşi surse.

La Kiev, pe canalele lor oficiale, autorităţile au îndemnat locuitorii să ajungă la cele mai apropiate adăposturi antiaeriene.

Două alerte aeriene au răsunat în capitală la interval de câteva minute, ultima s-a încheiat în jurul orei 20:25 GMT, potrivit unui corespondent al AFP.

Pe 8 iulie, bombardamente ruseşti, care au lovit în special principalul spital de pediatrie al Ucrainei la Kiev, au făcut cel puţin 43 de morţi şi au declanşat un val de condamnări internaţionale.

Ucraina este lovită în mod regulat de atacuri mortale cu rachete şi drone. Kievul, pentru a se proteja, le cere aliaţilor săi occidentali să îi ofere mai multe sisteme de apărare antiaeriană, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel