Eveniment de marcă la Castelul Peleș. Principele Radu și Majestatea Sa Margareta vor avea oaspeți de vază în Holul de Onoare
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Relațiile diplomatice cu Franța și Germania au fost stabilite, în urmă cu 144 de ani, în timpul domniei Regelui Carol I, la 20 februarie 1880.

Luni, 11 martie 2024, începând cu ora 16, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române va găzdui, la Castelul Peleș, un eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice între România și Republica Franceză și între România și Republica Federală Germania, a anunțat Secretariatul Regal prin intermediul unui comunicat.

Alături de Majestatea Sa Margareta, vor lua parte Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Evenimentul se va desfășura în prezența ambasadorului Franței, ES domnul Nicolas Warnery și a ambasadorului Germaniei, ES domnul Peer Gebauer.

Vor participa membri ai Guvernului și ai Parlamentului României, ai Curții Constituționale, personalități diplomatice, militare și economice, reprezentanți ai unor instituții guvernamentale, companii și organizații din țara noastră, Franța și Germania.

Evenimentul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

În aceeași zi, de la ora 18.30, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va conferi, în cadrul unei ceremonii de decorare, o serie de ordine și decorații regale unor personalități și instituții din România, Franța și Elveția. Alături de Majestatea Sa Margareta, vor lua parte Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Ceremonia de decorare va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Ceremoniile de la Castelul Peleș vor începe la ora 16.00 (ceremonia Franța-Germania), respectiv la ora 18.30 (ceremonia de decorare). Accesul reprezentanților presei va fi permis începând cu ora 15.00, la intrarea vizitatorilor străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel