Data actualizării:
Data publicării:

"Eram ca și mort". Dan Diaconescu a vorbit pentru prima oară despre cum s-a simțit în închisoare

Autor: Liana Ganea | Categorie: Mallcast
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dan Diaconescu a fost invitat în podcastul lui Marius Tucă unde a făcut mai multe dezvăluiri neașteptate.

Dan Diaconescu și-a amintit de perioada petrecută în închisoare și a împărtășit totul cu cei care urmăresc emisiunea Marius Tucă Show în online. Fostul patron al OTV a povestit că, în timp ce se afla după gratii, și-a pierdut tatăl. Pe lângă această durere, Diaconescu a mărturisit că a experimentat o senzație stranie, simțindu-se ca și cum ar fi murit el, nu părintele lui. Oamenii din jurul său îi spuneau același lucru, sporindu-i starea de confuzie și suferință: "Ai pierdut o parte din tine, acum ești incomplet" - iar asta, spune el, l-a dărâmat și mai mult.

„Ce să zic, o tragedie pentru cei de acasă. A murit în timpul acesta tatăl meu. Pentru mine ca ziarist a fost o oportunitate dublă. În primul rând că mi-am trăit postumitatea, spre deosebire de dumneavoastră. Deci, tu nu știi ce se va întâmpla după moartea ta. Eu știu ce s-a întâmplat după moartea mea. Eu eram ca și mort. Toți oamenii spuneau: ‘Săracul, gata, s-a dus, a murit’. Oamenii mureau acolo, să știi”, a declarat Dan Diaconescu în cadrul emisiunii.

"Voiculescu vrea să mă omoare!"

Diaconescu și-a amintit și alte momente din perioada petrecută în închisoare. La un moment dat, a avut o conversație cu un deținut care trăia cu frica că Dan Voiculescu l-ar putea ucide în spatele gratiilor. După ce bărbatul i s-a destăinuit, fostul patron OTV a decis să-i spună totul chiar lui Dan Voiculescu. „Și zice «Nu! El vrea să mă omoare?» Și zic: «Care el?» Că eu nu mă prindeam, nu realizam. Și zice: «Voiculescu vrea să mă omoare» (…) Și i-am zis să stea liniștit. Și el zice: «Pot să am încredere în tine? Crezi că la noapte o să mă omoare?» Zic «Nu, frate, cum să te omoare?» Am vorbit cu el fiindcă omul îmi povestea niște lucruri. Nu în aceeași celulă, dar era un hol, ca o casă (…) A doua zi m-am întâlnit cu el și i-am zis «Domn profesor, uite ce zice domnul Eva, că vrei să îl omori»”, a mărturisit Dan Diaconescu în același interviu.

Dan Diaconescu a anunțat că va relansa postul de televiziune OTV pe data de 25 februarie 2025. Acesta a făcut publică vestea prin intermediul rețelelor sociale și a declarat că se așteaptă să atragă peste un milion de telespectatori la reluarea emisiunilor. Relansarea vine după o absență îndelungată, cauzată de condamnarea sa și de interdicția de a apărea pe micul ecran timp de 10 ani.

Dan Diaconescu a fost condamnat în 2015 pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Concret, fostul patron al OTV a fost acuzat că a cerut bani unor persoane pentru a nu face publice informații compromițătoare despre ele în cadrul emisiunilor sale. Diaconescu a primit o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare. Pe lângă condamnare i s-a impus și o interdicție de a apărea pe micul ecran și de a da declarații publice până în 2025​.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel