Data publicării:

Mihai Sebe, șef al Finanțelor Publice Giurgiu, trimis în judecată pentru trafic de influență

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mihai Sebe, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar de trafic de influență. Acuzațiile împotriva lui Sebe se referă la două cazuri separate în care acesta ar fi primit sume considerabile de bani pentru a influența desfășurarea unor controale fiscale.

Citește și: Lasconi dă cu piciorul ofertei lui Nicolae Ciucă. Mesaj arogant al șefei USR

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebe este acuzat că, în perioada februarie-martie, a pretins și primit sume de bani prin intermediul Nicoletei-Lucia Nae, consilier superior la Serviciul Fiscal Orășenesc Bolintin Vale. În schimbul sumei de 13.000 de euro (echivalent în lei) și a 20.000 de lei, Sebe ar fi promis că va influența funcționarii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să finalizeze o acțiune de control fără a constata obligații fiscale suplimentare sau a sesiza organele penale pentru eventuale nereguli.

„Sumele respective ar fi fost date pentru ca inculpatul Mihai Sebe să-i determine pe funcționarii ANAF să finalizeze acțiunea de control fără a calcula și stabili un prejudiciu bugetului de stat”, precizează procurorii DNA.

În al doilea caz, care datează din perioada aprilie-mai, Sebe ar fi pretins suma de 15.000 de euro, din care a primit efectiv 6.250 de euro, tot pentru a influența desfășurarea unui control fiscal la o altă societate comercială. Scopul acestui demers era ca funcționarii ANAF să nu dispună măsurile legale care s-ar fi impus și să nu sesizeze organele de urmărire penală.

Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 115.743,72 lei din conturile lui Mihai Sebe. Dosarul său a fost trimis spre judecare la Tribunalul Giurgiu, cu propunerea de a menține măsura arestului la domiciliu și a sechestrului dispus.

În timpul anchetei, trei persoane implicate în acest caz au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Printre acestea se numără Nicoleta-Lucia Nae, consilier superior în cadrul Serviciului Fiscal Orășenesc Bolintin Vale, care a recunoscut săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență. Nae a acceptat o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, și interzicerea exercitării unor drepturi publice.

În plus, doi oameni de afaceri implicați au recunoscut faptele de cumpărare de influență și au fost condamnați la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, în aceleași condiții de supraveghere și interzicerea unor drepturi. Cei trei au fost, de asemenea, obligați să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

Dosarele celor trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise Tribunalului Giurgiu pentru validare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel