Data actualizării:
Data publicării:

Atac terorist în apropiere de Ankara. Mai multe persoane au fost rănite și ucise, potrivit ministrului turc de interne

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007

În urma unei explozii uriașe în afara sediului Turkish Aerospace Industries, lângă Ankara, mai multe persoane au fost ucise și rănite, a declarat miercuri ministrul de interne al Turciei, descriind incidentul drept un "atac terorist".

Update 2

Patru persoane au fost ucise în urma atacului asupra companiei din Turcia, a declarat președintele țării.

„Avem patru martiri”, a spus Recep Tayyip Erdoğan în timpul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin, în marja summitului BRICS de la Kazan, Rusia.

„Avem 14 răniți. Condamn acest atac terorist odios și transmit condoleanțe martirilor noștri.”, a mai spus președintele Turciei, potrivit News.sky.com

Update

Atacul asupra clădirii TUSAS din Ankara pare să fi fost încheiat, conform oficialilor.

Selim Cirpanoglum, primarul districtului Kahramankazan, a declarat pentru Associated Press că atacul asupra companiei s-a diminuat, dar nu a putut oferi mai multe detalii.

Doi dintre atacatori sunt morți, conform ministrului de interne al țării, potrivit News.sky.com

Știre inițială

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat că un atac asupra sediului Companiei Aerospațiale și de Apărare TUSAS a ucis și rănit mai multe persoane. 

„Un atac terorist a fost comis împotriva Turkish Aerospace Industries... Din păcate, avem martiri și persoane rănite,” a scris Yerlikaya pe X, după ce mass-media locală a raportat o explozie și focuri de armă în afara locației aflate la aproximativ 40 de kilometri de Ankara.

Ministrul nu a oferit detalii suplimentare despre atac.

Televiziunea HaberTurk a spus că explozia ar fi putut fi cauzată de un atentator sinucigaș. Relatările din presă au indicat că, după explozie, s-au auzit focuri de armă în complex.

Forțele de securitate, ambulanțele și pompierii au fost trimiși la fața locului, a raportat televiziunea NTV. Angajații companiei au fost duși într-o zonă sigură, a relatat HaberTurk.

TUSAS este una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia. Printre altele, produce KAAN, primul avion de luptă național al țării, potrivit France24.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel