Dragnea, ieșire nervoasă după anunțul lui Ponta. Ștefănescu: PSD, cu ușile închise...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Zvonuri din PSD anunțau un război mocnit între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Întotdeauana infirmate din partid, aceste tensiuni par să iasă la suprafață. 

Victor Ponta a spus astăzi că: "Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre șefia Camerei Deputaților. I-am spus că intenționez și mâine la CExN și miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulți colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD și pentru Parlament acest lucru și o să vedem ce se întâmplă la vot". El speră că la votul de marți din ședința conducerii PSD va fi susținut în primul rând de Liviu Dragnea.

Președintele PSD a recunoscut că sunt tensiuni în PSD pentru că în prima zi după alegeri s-a discutat despre funcția de președinte al Camerei Deputaților și nu despre rezultatele scrutinului din 5 iunie: "La noi în partid, în general, cine și-a dorit o funcție a expus această dorință în interiorul partidului. Mâine, tot fiind chemați colegi la CExN pentru a discuta stadiul nou al negocierilor, sigur că putem discuta și subiectul ăsta pe care îl puteam discuta și în BPN. M-am abținut în această perioadă să spun pe cine aș vedea la Camera Deputaților, principalul motiv fiind că vreau să discut lucrurile astea în interior. Dacă cineva și-a anunțat candidatura avem două variante: ori ne aliniem toți fericiți în urma acestei dorințe, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm în partid și după aia să iasă în presă aceste dorințe și decizii. Dacă au fost ținute lucrurile sub control din acest punct de vedere eu zic că poate a fost bine. Rezultatele s-au văzut". Președintele PSD a adăugat: "Când oamenii erau bucuroși, cu modestie, rezervați, dar destul de bucuroși, parcă ar fi vrut ca măcar două — trei zile să se vorbească despre rezultatul alegerilor locale, nu să discutăm despre cine va veni la Cameră și despre moțiunea de cenzură. Ar fi fost o pretenție amărâtă a pesedistului de rând. Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcție ca și cum este funcția de șef al Universului". 

Ulterior, Liviu Dragnea a avut o nouă reacție nervoasă și a declarat, încruntat: "Dacă s-a autopropus, nici nu trebuie să mai votăm" și apoi a plecat. 

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a spus, la Antena 3 că "Sper să tranșăm problema asta la CExN. (...) Ca de obicei, mâine, PSD, cu ușile închise, va ajunge la o propunere unanimă și miercuri se va și vota. Cel mai important e că am scăpat de oful ăsta, de Zgonea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel