Dolj, Consiliul Județean, decizie pentru școli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Elevi - foto ilustrativă
Elevi - foto ilustrativă
Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a anunţat, joi, că anul acesta, în şcolile din judeţ, se vor distribui mere, iar în acest sens a lansat licitaţia pentru furnizorii interesaţi.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, CJ Dolj a renunţat să mai distribuie corn şi lapte ca în ceilalţi ani, ca urmare a faptului că începând cu 2018 în derularea Programului pentru şcoli al României a intervenit 'un important element de noutate' care nu a mai permis, ca în anii anteriori, derularea unor proceduri de atribuire separate, pentru fiecare tip de produs în parte (lapte şi produse lactate; produse de panificaţie; fructe sau legume), ci a impus organizarea unei proceduri unice, pentru fiecare judeţ, în vederea atribuirii unui acord-cadru.

Centralizarea licitațiilor lasă copii fără corn și lapte

'Consiliul Judeţean Dolj a promovat şi adoptat, în prima şedinţă organizată după intrarea în vigoare a HG nr. 533/2018, hotărârea prin care s-a aprobat achiziţionarea produsului măr în vederea distribuirii în anul şcolar 2018-2019, dând astfel curs obligaţiei de a decide anual lista produselor distribuite, obligaţie prevăzută în actul normativ care reglementează derularea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023. Adoptarea hotărârii Consiliului Judeţean Dolj a făcut posibilă iniţierea procesului de elaborare a documentaţiei de atribuire, care a fost definitivată şi expediată spre publicare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice', informează CJ Dolj într-un comunicat de presă. CJ Dolj vine cu aceste informări după ce în spaţiul public au fost vehiculate informaţii conform căror ar fi tergiversat derularea programului 'Laptele şi cornul' precizând că a depus şi depune în continuare 'toate eforturile pentru a asigura furnizarea şi distribuirea produselor destinate elevilor şi preşcolarilor în cel mai scurt timp posibil, însă cu respectarea etapelor procedurale şi a termenelor pe care le impune legislaţia în vigoare'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel