Urmărește emisiunea live
Doi copii din Iași, intoxicați cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare lăsată pe foc
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi copii din Iași, intoxicați cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare lăsată pe foc / Foto: Pixabay
Doi copii din Iași, intoxicați cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare lăsată pe foc / Foto: Pixabay
Doi copii din Iași s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare lăsată pe foc.

Doi copii, unul de şase luni şi celălalt de trei ani, din comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, au fost transportaţi la spital, miercuri, după ce au suferit o intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon, de la o oală cu mâncare rămasă pe foc, scrie Realitatea.net.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, pompierii au fost solicitaţi de o femeie pentru a debloca uşa casei sale din satul Zagavia, comuna Scobinţi. Acolo s-a intervenit cu o autospecială şi echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Punctului de lucru Hârlău, cu 7 subofiţeri. În casă, pompierii au găsit o oală cu mâncare pe foc şi doi copii.

„Copiii proprietarei, unul de 3 ani şi unul de 6 luni, prezentau semne de intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon, conştienţi. Minorii au fost preluați de EPA Hârlău si transportați la Spitalul Orăşenesc Hârlău, pentru investigaţii medicale”, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi.

Deocamdată nu se știe cum au rămas copii blocați în camera respectivă.

Trei copile din Iași au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid

Trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține un insecticid puternic. S-a întâmplat la începutul lunii iunie. Copiii au fost preluați de un echipaj de transport victime multiple și transportați la Spitalul de Pediatrie din Iași. Substanța cu care s-au intoxicat conține cipermetrină, care poate da convulsii, potrivit Mediafax.

„Copiii au fost găsiți conștienți, substanța respectivă este o substanță toxică, cu potențial de a dezvolta convulsii atunci când ea ajunge în circulație. A fost indicată spălarea părului de către părinți cu apă din abundență, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor. A început evaluarea copiilor și tratamentul cu fluide, de asemenea s-a făcut spălătură oculară cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic”, a afirmat medicul care le-a dus pe micuțe la spital.

Alte trei fetițe din Brașov au murit după ce au fost spălate pe cap cu insecticid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel