Dezinformare sau manevră? Internetul clocotește din cauza diasporei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis în 19 septembrie un comunicat privind numărul de alegători înscriși în Registrul Electoral. În diaspora sunt înscriși 609.962. 

Internauții și unele site-ul au luat foc susținând că s-a ajuns ”peste noapte” de la 10.000 de români din diaspora înscriși la 600.000. 

AEP a precizat pentru DCNews că 609.962 de cetățeni români din diaspora care pot vota la alegerile parlamentare reprezintă numărul total al cetățenilor români care și-au exprimat opțiunea, precum și alegătorii cu pașaport CRDS, care sunt cetățeni cu domiciliul în străinătate, aflați în baza de date a direcției generale din străinătate și în privința lor nu era necesară înscrierea.  

Adică nu e nimic nou sau schimbat față de anii trecuți. Așa s-a ajuns ”peste noapte” sau ”pe sub mână”, cum acuză internauții, de la 10.000 la 600.000. 

Variantele sunt două: fie slaba informare ce a dus la o dezinformare care a devenit virală, fie o manevră a ”postacilor”, a internauților pentru a lansa în spațiul public o nouă temă controversată cu efecte în viitoarea campanie electorală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel