DEZASTRU într-un spital din țară. Focare COVID pe 4 secții și DEFICIT de personal
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Un important spital din țară este profund afectat de creșterea numărului de cazuri COVID. Există mai multe focare în instituție și un deficit de personal.

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov există în prezent mai multe focare de COVID-19 în patru secții, transmite Agerpres. În plus, spitalul se confruntă și cu un deficit de personal, asta chiar dacă au fost făcute recent angajări.

Printre principalele probleme raportate de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Andrea Neculau, au fost legate de deficitul de personal ATI şi de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienţi cu patologie COVID-19 asociată. Potrivit ei, unitatea brașoveană este mult încărcată din cauza faptului că unele spitale direcţionează pacienţi la SCJU Braşov, chiar dacă aceștia au afecţiuni care pot fi tratate local.

"În Spitalul Judeţean sunt câteva focare, în secţiile de chirurgie, hematologie, interne şi de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzător în prezent, însă i-am rugat să elaboreze un plan de măsuri astfel încât, pe viitor, să gestionăm problema preventiv", a declarat directorul DSP Braşov, care a precizat că în cadrul întâlnirii a insistat pe "identificarea de resursă umană complementară" pentru SCJU Braşov.

Potrivit managerului SCJU Braşov, Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privinţa angajărilor nu acoperă necesarul. În prezent, pe secţia ATI există 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 şi 4 brancardieri din necesarul de 9.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel