Data actualizării:
Data publicării:

De ce există scrumiere în băile avionului dacă fumatul în timpul zborului este interzis

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol de ce există scrumiere în băile avionului dacă fumatul în timpul zborului este interzis.

FAA a interzis fumatul în avioane în anul 2000, dar pasagerii cu ochi de vultur știu că toaletele avioanelor încă au scrumiere. Motivul este că mai ales companiile aeriene - și oamenii care proiectează avioane - își dau seama că, în ciuda politicii de interzicere a fumatului și a nenumăratelor semne de interzicere a fumatului afișate vizibil, la un moment dat un fumător va decide să-și aprindă o țigară în avion, scrie travelandleisure.com.

Speranța este că, dacă cineva încalcă politica de fumat, va face acest lucru în spațiul relativ restrâns al băii și va arunca mucurile de țigară într-un loc sigur - scrumiera, nu coșul de gunoi unde teoretic ar putea provoca un incendiu. Dacă fumezi în baie, așteaptă-te la o amendă pe măsură.

VEZI ȘI: Care este cel mai sigur loc într-un avion. Camera secretă pe care doar însoțitorii de zbor o știu

Acea gaură mică din fereastra avionului are o funcție importantă

Este pentru a regla presiunea în cabină. Majoritatea ferestrelor de avion sunt formate din trei panouri din acril. Fereastra exterioară funcționează așa cum v-ați aștepta - ținând elementele afară și menținând presiunea în cabină.

În cazul puțin probabil în care se întâmplă ceva cu panoul exterior, al doilea panou acționează ca o opțiune de siguranță. Orificiul mic din fereastra interioară, numită "gaura de scurgere", este acolo pentru a regla presiunea aerului, astfel încât geamul din mijloc să rămână intact și necompromis până când este pus în funcțiune.

Ce sunt liniile albe pe care le lasă un avion în urma sa

Acele linii albe pe care avioanele le lasă pe cer sunt pur și simplu urme de condensare. Motoarele avioanelor eliberează vapori de apă ca parte a procesului de ardere.

Când acei vapori de apă fierbinte sunt pompați din pompa de evacuare și lovesc aerul rece din atmosfera superioară, creează acele linii albe pe cer. Practic, este aceeași reacție ca atunci când îți vezi respirația când este frig afară.

VEZI ȘI: De ce nu ar trebui să porți niciodată pantaloni scurți atunci când zbori cu avionul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel