Data publicării:

Titi Aur cere teste psihologice bine făcute în şcoala de şoferi. "Sunt oameni care par normali, dar mintea lor nu poate aşeza informaţiile logic"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Titi Aur cere introducerea de teste şi examene psihologice în şcoala de şoferi, pentru depistarea celor care nu reuşesc să pună anumite informaţii în ordinea logică şi corectă. Totul a plecat de la un accident în care a fost implicat un motociclist. 

Un motociclist care a încercat să depăşească un camion a ajuns întins pe carosabil, după ce a evitat la limită un autoturism care circula regulamentar. Acesta a intrat în şanţ, s-a dezechilibrat şi a sărit pe şosea, norocul său fiind că nu venea o altă maşină din sens opus. 

"Când am început să fac cursuri de pilotaj, pe aerodromul din Ploieşti, un cursant, un băiat din Râmnicu Vâlcea, care voia să devină pilot, spunea că a avut 4 daune totale până la acel moment. Şi mi-a explicat două dintre cele 4 accidente. A spus că el a intrat în depăşire pe linie continuă, cu viteză foarte mare. La un moment dat venea cineva din faţă. El a tras stânga să treacă prin şanţ, dar a zis la un moment dat fix aşa: Fraierul ăla din faţă a tras şi el dreapta şi ne-am lovit. 

Adică lui i se părea o fază normală că a vrut să treacă prin şanţ. Şi spunea că a avut un Subaru şi Mitsubishi, şi le-a făcut praf. 

La un moment dat am ajuns într-o fază, la curs, când pe o linie dreaptă, pe pământ, trebuia să facă un viraj la stânga. Şi el a venit şi a accelerat maximum. Nu că nu a făcut la stânga, s-a dus vreo 200 de metri înainte. Şi l-am întrebat de ce a făcut aşa. Şi mi-a spus el că a făcut un curs de pilotaj în Franţa şi instructorul i-ar fi spus că în viraj trebuie să accelereze că astfel îl scoate maşina. A trebuit să fac muncă de lămurire cu el. Să îi explic că nu poţi face un viraj cu 200 km la oră. Poate, generic, cu 60 km/h. El avea un amestec de informaţii în cap. 

Aşa e şi motociclistul din aceste imagini. A intrat în depăşire, el s-a dus pe stânga când a văzut maşina din faţă, şi a crezut că încape pe acolo. Sunt oameni care par normali la volan, doar că mintea lor nu poate aşeza informaţiile în logica normală. Aceşti cetăţeni, cred eu, ar putea fi depistaţi prin acel examen psihologic şi prin acele teste de abilităţi. Care ar trebui bine gândite, nu de către mine, ci de specialişti şi psihologi, care să le facă în aşa fel încât să îi depisteze pe cei care nu pot pune în ordine anumite lucruri. Şi care sunt împotriva instinctelor normale. Şi nu o fac cu rea voinţă. Motociclistul din imagine ştie că e vorba de pielea lui, de oasele lui. Dar el a crezut că în curbă, pe ploaie, pe linie continuă, e ok să depăşească, că încape. Că dacă a trecut colegul din faţă, de ce nu ar depăşi şi el camionul. Asta e concluzia mea aici. Sunt oameni, cetăţeni, care arată a fi normali, dar care nu reuşesc să îşi pună în ordine toate elementele logice. Şi ei ar trebui depistaţi prin acel examen psihologic!", a declarat Titi Aur. 

Clipul poate fi văzut la 8:30

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel