Curcubeu zâmbitor în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Văzut doar de foarte puţine ori, acest fenomen uimitor este cunoscut sub numele de “zâmbetul de pe cer”.

Autor: Roberta Cautiş

Condiţiile meteorologice ciudate au creat acest curcubeu inversat, în Leicestershire, unde a fost fotografiat.

Cu toate că priveliştea arată ca un curcubeu obişnuit, dar cu susul în jos, aceasta se formează diferit, fiind cauzat de particulele de lumină ce strălucesc prin cristalele mici de gheaţă din nori.

Deşi, în mod normal, ar fi trebuit să fie cauzat de picăturile de ploaie ca în cazul curcubeelor obişnuite, acesta este rezultatul condiţiilor atmosferice ciudate, rar întâlnite în afara Polului Nord şi Sud.

Doar un grup restrâns de persoane, aflat în grădina unui restaurant, a văzut arcul sclipitor pentru câteva minute pe cer, într-o seară de vineri, informează DailyMail.

William Freeman, de 35 de ani, care deţine o galerie de artă antică şi fină, a fost cel care a fotografiat fenomenul şi a declarat: “Tocmai terminasem cina atunci când m-am dus afară şi am văzut ceea ce părea a fi un curcubeu cu susul în jos.”

“Toată lumea a fost uimită - N-am mai văzut aşa ceva vreodată. A fost o privelişte foarte bizară într-o asemenea seară minunată însorită, fără ploaie”.

Meteorologii spun că norii trebuie să fie convecşi la soare, cu particulele de gheaţă aliniate împreună în partea dreaptă, pentru a refracta lumina.

“Se întâmplă foarte rar să apară un arc de cerc, atât de clar ca acesta, în Marea Britanie, deoarece ele pot fi văzute numai la combinaţia potrivită de condiţii atmosferice. Vizibilitatea acestor arce poate varia foarte mult , fiind posibil ca cineva, aflat la zece mile distanţă, să nu fie capabil să-l vadă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel