Poftiți la masă în balonul spațial Space VIP! Nota de plată e doar... 495.000 de dolari
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Să iei masa... în spațiu nu-i deloc ieftin!

O firmă de turism spațial a făcut un anunț în premieră - va organiza o masă tematică specială la bordul unui balon spațial, și pentru această misiune epică a angajat un bucătar de renume mondial. Rasmus Munk, cunoscut pentru restaurantul său Alchemist din Copenhaga, premiat cu două stele Michelin din 2020, va fi responsabil pentru crearea unei experiențe gastronomice de neuitat la altitudini înalte, scrie Hindustan Times.

Această călătorie culinară unică va fi găzduită de SpaceVIP, una dintre primele companii de turism spațial de lux care va oferi clienților ocazia de a lua parte la o masă extravagantă în stratosferă. Cu toate acestea, prețul pentru această experiență deosebită este pe măsură - 495.000 de dolari de persoană. Rămâne de văzut cine va fi dispus să plătească pentru această aventură culinară "piperată", care poate fi descrisă drept cea mai scumpă masă din istorie, fie pe Pământ, fie în spațiu.

Câți meseni au loc în balon

Bucătarul de renume Rasmus Munk va fi gazda pentru această experiență senzațională. Nava spațială Neptune a Space Perspective poate găzdui opt pasageri și un căpitan. Planul este ca zborurile de testare să înceapă până la sfârșitul acestui an, urmate de zborurile comerciale care se estimează că vor începe în 2025. Cu sediul în complexul NASA de pe Cape Canaveral, Space Perspective se pregătește de lansarea și recuperarea balonului spațial din apele de pe coasta de est a Floridei, folosind nava sa MS Voyager ca bază de operațiuni.

La bordul navei spațiale, pasagerii se vor bucura de facilități de lux, inclusiv WiFi și o toaletă adecvată. În plus, vor avea privilegiul de a admira imagini incredibile de deasupra Pământului prin ferestrele supradimensionate ale capsulei. Pentru această aventură cosmică, fiecare participant va primi un costum personalizat creat de casa de modă franceză Ogier, asigurându-se astfel că această călătorie spațială va fi una cu adevărat memorabilă.

În timpul acestei călătorii spațiale extraordinare, pasagerii vor avea parte nu doar de o masă preparată de Munk, ci și de primul spa spațial din lume. Chiar și în spațiul limitat, SpaceVIP a reușit să creeze o toaletă de lux, echipată cu plante, scaune de pluș și conexiune Wi-Fi.

Această călătorie epică, programată să dureze șase ore, este planificată să decoleze în 2025 de pe coasta spațială a Floridei. Prețul unui bilet Toate veniturile obținute vor fi donate Fundației Space Prize, o organizație non-profit dedicată eliminării barierelor de gen în domeniul științei și tehnologiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel