Cum vopsiți ouăle de Paște în culori vibrante
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Iată cum puteți să transformați vopsitul ouălor de Paște într-o activitate de familie.

Vopsitul ouălor de Paște poate să fie o activitate foarte recreativă, dacă sunteți părinți. Iar pentru asta aveți nevoie doar de câteva elemente pentru a obține cele mai frumoase ouă, dar și să îi implicați pe cei mici în ceea ce înseamnă pregătirea pentru sărbătorile pascale.

Astfel, cu niște bicarbonat de sodiu, coloranți alimentari, câteva pensule și multă creativitate, puteți să aveți pe masa de Paște ouă în culori vibrante.

Ouăle se fierb tare și se lasă deoparte să se răcească.

În recipiente mai mici se pune bicarbonatul de sodiu, care se amestecă cu coloranții alimentari și puțină apă până se obține o pastă omogenă.

Puteți face diferite combinații de culoare, după cum aveți inspirația de moment.

Cu ajutorul unei pensule, colorați ouăle cu pasta obținută, de asemenea, după inspirație, într-o singură culoare sau în diferite combinații. Dați frâu creativității și ieșiți din ”zona de confort” a ouălor roșii, galbene și albastre sau verzi.

Ouăle astfel colorate se pot pune într-o tavă de brioșe, apoi picurați câteva picături de oțet peste ouă, care va acționa asupra bicarbonatului, iar ouăle își vor dezvălui creativitatea dvs.

De asemenea, înainte de a începe să le vopsiți, puteți folosi creioanele cerate ale copiilor și să faceți diferite modele pe suprafața ouălor.

Pentru a avea un aspect strălucitor, ouăle vopsite se pot unge cu un șervețel umezit în ulei sau în untură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel