Mesajul preotului Gabriel Cazacu pentru oamenii care nu cred în Lumina Sfântă de Paște
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
preot Gabriel Cazacu  Foto: Crișan Andreescu
preot Gabriel Cazacu Foto: Crișan Andreescu
Ce le spune preotul Gabriel Cazacu celor care nu cred în Lumina Sfântă? Ce ar trebui să facă românii care sunt mai preocupați de masa de Paște decât de mersul la biserică? 

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox, marcând învierea lui Iisus Hristos din morți. Este sărbătorit în conformitate cu calendarul iulian și cade, în mod tradițional, într-o dată diferită față de Paștele catolic, care urmează calendarul gregorian.

Paștele este precedat de un post lung și riguros, denumit Postul Mare sau Postul Paștelui, care începe cu săptămâna numită Duminica Izgonirii lui Adam și se încheie cu Sâmbăta lui Lazăr. În timpul acestui post, credincioșii se roagă, postesc și se pregătesc spiritual pentru sărbătoarea Învierii.

Având în vedere importanța Paștelui, l-am întrebat pe preotul Gabriel Cazacu „Ce le spune celor care nu cred în Lumina Sfântă?”

„Cei care nu cred în harul și binecuvântarea acestei Lumini Sfinte, să fie curioși, să vină la Sfânta Biserică și să aibă acest timp rezervat pentru a se ruga, pentru a încerca să intre în comuniunea de credință și de har, cu această mare majoritate ortodoxă care sărbătorește și care cântă într-un glas și într-o simțire „Hristos a înviat din morți””, a spus Gabriel Cazacu, pentru DC News.

Ce le spune părintele Gabriel Cazacu credincioșilor care se preocupă mai mult de ce vor pune pe masă decât de mersul la biserică

DC News: Ce le transmiteți oamenilor care nu au timp să mai meargă la Biserică și se preocupă mai mult de ce vor pune pe masă de Paște?

„Aș vrea să îi rugăm pe credincioșii noștri, bunii noștri creștini ortodocși, să acorde prioritate nevoilor sufletești și să fie pregătiți atât pentru nevoile trupului - pentru că fiecare dintre noi organizăm această masă de sfânta sărbătoare a Învierii Domnului cu toate cele creștinești, tradiționale - dar sărbătoarea nu e despre mâncare, ci despre bucurie. Bucuria pe care noi toți am primit-o atunci când Mântuitorul Iisus Hristos învie, biruind legăturile morții și Le spune tuturor „Nu vă temeți, bucurați-vă!”.

Așadar, este prilej de bucurie și de binecuvântare și pentru cei ce au postit, și pentru cei ce nu au postit, și este prilej de sărbătoare în familii. Mai ales că românii din străinătate vin acasă și îi primim așa cum se cuvinte - cu mult drag și cu mult dor. Fiecare dintre ei vine ca să-și construiască dorul de biserica strămoșească, de casa părintească, de vatra strămoșească în care a crescut și unde a aflat lumina botezului”, a spus preotul Gabriel Cazacu, pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel