CSA Steaua s-a calificat în playoff, dar nu poate promova în Liga 1. Ce se întâmplă dacă ajunge la baraj
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 Martie 2022, 06:42
WhatsApp
Facebook Steaua Bucureşti
Facebook Steaua Bucureşti
CSA Steaua nu poate promova în Liga 1, anunţă Federaţia Română de Fotbal. Ce se întâmplă dacă echipa armatei ajunge, însă, la baraj? 

„Cu privire la statutul clubului CSA Steaua Bucuresti în cadrul Play-off-ului Ligii 2, acesta este identic cu al oricărui alt club ce a obținut meritul sportiv pentru a juca în Play-off-ul Ligii 2. Desi nu ați specificat la ce vă referiți atunci când vorbiți despre „statutul clubului” CSA, presupunem că are legătură cu drepturile, obligațiile și orice alte reguli privind participarea clubului respectiv în Play-off-ul Ligii 2. Prin urmare, dorim să subliniem că toate cluburile participante în Play-off-ul Ligii 2 beneficiază de același tratament, având aceleași drepturi și obligații în cadrul Play-off-ului.

Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim însă că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 și, implicit, în situatia în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept.

Cu privire la posibilitatea clubului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 1, această chestiune a fost clarificată în mod detaliat prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020, care stabilește printre altele: „În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”, a fost răspunsul oferit de FRF, conform playsport.ro.

Care e adevărata Steaua, CSA sau FCSB? Eduard Novak: Nu o spun ca ministru

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a spus care este adevărata Steaua, din punctul său de vedere, în contextul scandalului pe nume şi palmares dintre Clubul Sportiv al Armatei şi FCSB.

”Am crescut cu Steaua, cu Boloni, cu Hagi. De când cu scandalul 'Cine e Steaua?', deja am pierdut firul. Eu acolo am închis totul. Care e Steaua istorică? FCSB. Dar n-am zis-o ca ministru!”, a declarat Eduard Novak. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?