Data actualizării:
Data publicării:

Copil de 14 ani, ucis cu bestialitate. Cum s-a produs crima, conform procurorului de caz

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ucigasul lui Sebi. foto: captură video Realitatea
Ucigasul lui Sebi. foto: captură video Realitatea
Alice Diana Ruja, procurorul de caz al omorului copilului de 14 ani din Vaslui, a explicat la un post Tv cum s-a produs crima.

Procurorul de caz, Alice Diana Ruja, a declarat că este vorba de omor simplu, nu de omor calificat. Procurorul Ruja a mai precizat că minorul nu a fost lovit în cap:

”Atunci când a mers cu copilul pe traseul pe care a umblat după ce i-a incendiat magazinul, anul trecut, ucigașul, care a dus copilul într-o pădure, a susținut că a presupus că victima minte iar, întrucât îi dăduse mai multe variante de traseu anterior, și astfel s-a enervat și nu s-a mai putut controla. L-a bătut pe copil peste mâini și peste picioare, producându-i nenumărate fracturi deschise, în urma cărora a murit. Cadavrul prezintă multiple leziuni, cauzele exacte ale decesului, dinamica şi numărul loviturilor vor fi stabilite cu exactitate de către medicul legist, în urma efectuării necropsiei” a declarat procurorul de caz la Realitatea Plus, miercuri.

”Acum este arestat preventiv pentru 30 de zile. Nu are antecedente penale”, a cumpletat Alice Diana Ruja.

Anchetă pe cont propriu

Fiul unor părinți români plecați la muncă în străinătate a fost găsit fără viață la opt zile după dispariţie. Sebi, cum îi spuneau apropiaţii, avea doar 14 ani și a fost omorât cu cruzime de un om de afaceri din satul Guşiţei, comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui, care a vrut „să-i dea o lecţie” băiatului pe care s-o ţină minte. Sebastian Petruț Gaiță a murit sub ploaia de lovituri a lui Dan Mîcnea, un bărbat în vârstă de 39 ani.

Mîcnea și-a recunoscut fapta. El i-a condus pe poliţişti la locul unde se afla cadavrul, o râpă adâncă de peste 30 de metri, din satul Oţeleni, comuna Hoceni, localitate situată la peste 15 kilometri de satul băiatului. Bărbatul de 39 de ani a recunoscut că pe 23 februarie, la amiază, s-a întâlnit cu Sebi şi i-a cerut să îi spună cum a acţionat în luna noiembrie, anul trecut, când i-a spart magazinul și ulterior l-a incendiat, şi pe unde a mers. Mîcnea dorea să facă o anchetă pe cont propriu, el susținea că în urma spargerii i-ar fi dispărut din magazin 3.100 de euro, 2.700 de lei şi diverse produse, însă totul s-a terminat tragic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel