Data publicării:

Iohannis, împărat până la capăt în parlament. Sunt vehiculate mai multe nume ale apropiaților. Chirieac, analiză

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Îi va face PNL-ul pe plac până la capăt lui Iohannis? Dacă acesta nu va candida pe listele pentru Senat, după scandalul iscat în țară, surse politice spun că s-au găsit și substituiți. Bogdan Chirieac a comentat aceste scenarii.

Potrivit unor surse politice, liberalii intenționează să finalizeze listele pentru Camera Deputaților și Senat până la sfârșitul acestei săptămâni în vederea alegerilor parlamentare din decembrie. Deși președintele Klaus Iohannis a declarat că nu dorește o funcție în Parlament, sursele afirmă că își impune apropiați pe liste, inclusiv pe Ligia Deca, actualul ministru al Educației. Alături de ea, alți foști sau actuali consilieri prezidențiali, precum Cosmin Marinescu și Diana Păun, ar putea apărea pe listele pentru alegerile parlamentare.

De asemenea, potrivit surselor, există tensiuni în filialele teritoriale, cum ar fi în Prahova, iar anumite voci din PNL exprimă îngrijorări legate de șansele liderului partidului de a intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, deși în sondajele prezentate intern, în ședința BPN, liberarii arătau că, în acest moment, Nicolae Ciucă are a doua șansă și în turul doi.

***

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat aceste scenarii. "N-a reușit Klaus Iohannis să se impună pe listele PNL, dar își va pune apropiații? Îi mai face PNL-ul pe plac? Parcă... erau supărați pe el", l-a întrebat Berta Popescu pe Bogdan Chirieac. 

Sindrom al PNL-ului - supunerea oarbă față de mofturile lui Iohannis

"PNL-ul îi va face pe plac lui Klaus Iohannis până la capăt. E un sindrom care îi bântuie pe cei din PNL în acest moment - acesta al supunerii oarbe față de mofturile lui Klaus Iohannis. Nu mi-e clar deloc că domnul Iohannis nu va mai candida, să știți.

BEC a spus că poate candida (citește și: BEC, decizia finală în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis)

Dacă se duc în genunchi din Modrogan până pe dealul Cotrocenilor cei din PNL să-l roage pe împărat să candideze, poate că îl vor îndupleca, iar atunci va candida și domnia sa", spune Bogdan Chirieac.

Citește și: Odiseea candidaturii lui Iohannis. Chirieac semnalează o trăsătură importantă de caracter a președintelui României 

Dezordinea din PNL afectează și sondajele

"În privința PNL, să știți că în partid e bătaie mare pe primul loc, fiindcă doar primul loc este sigur. Estimările pentru procentul PNL în această rundă de alegeri parlamentare sunt foarte pesimiste. Siguranța unui loc obținut în parlament este doar pentru locul întâi.

Deja pentru locul al doilea sunt maximele întrebări... iar la locul al treilea candidez degeaba. Deci da, într-adevăr, e o luptă mare pentru locurile eligibile, puține, pe care le are PNL în acest moment.

În privința lui Nicolae Ciucă, el este un candidat solid. Ăsta este adevărul despre Nicolae Ciucă. Păcat că în momentul acesta sunt atât de multe aripi și atât de multe trădări în propriul partid. Și acum, cinstit fie vorba, dânsul, ca general, trebuia să le facă față. Nu aștepți de la nimeni altcineva decât de la șeful partidului să-și ordoneze partidul.

Uitați-vă la PSD - acolo sunt toți un singur gând, o singură simțire. Și nu numai acolo, și în alte partide politice.

La USR nu se înâmplă asta. La USR e situația mai gravă decât la PNL. Dar și acolo... doamna Lasconi e mai mult pe persoană fizică decât cu partidul", conchide analistul politic.

2. Sursa: Age... (iohannis-de-la-colectiv-la-crevedia_65410500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel