Data actualizării:
Data publicării:

Declic, fotografie-manifest la Guvern: "Prezervativele nu cresc în copac, tinerii au nevoie de contracepție gratis”

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto - Declic
Sursa foto - Declic
Peste 22.000 de oameni susțin accesul gratuit al tinerilor la mijloacele contraceptive.

Citește și - Italia pregătește legalizarea castrării chimice pentru infractorii sexuali

Membrii comunității Declic au realizat, joi, 26 septembrie, de Ziua Mondială a Contracepției, o serie de fotografii manifest pentru a atrage atenția asupra faptului că, în țara cu cele mai multe mame minore din UE, Guvernul amână de 10 ani alocarea de fonduri pentru contracepție gratuită.

Sursa foto - Declic

Mai mulți participanți au contribuit la ,,plantarea” unui copac cu prezervative în fața Guvernului și au afișat pancarte cu mesaje inedite: „Educație + protecție = prevenție!” , „Contracepția scumpă e la fel de utilă ca o umbrelă cu găuri!”, „Mai bine protejați, decât luați prin surprindere!”, „Contracepția gratuită e un drept, nu un lux”. Demersul are ca scop tragerea unui semnal de alarmă față de refuzul continuu al Guvernului de a da bani pentru contracepție.

”Într-o lume ideală, poate că prezervativele ar crește în copaci. În lumea reală, Guvernul trebuie să aloce fonduri pentru sănătatea reproductivă a tinerilor. Sunt peste 10 ani de când Guvernul refuză să facă acest lucru. Iar lipsa banilor se vede: numărul bolilor cu transmitere sexuală este în creștere, iar România se menține de câțiva ani în topul țărilor cu cele mai multe mame minore din UE”, a declarat Denisa Soare, coordonatoarea campaniei Declic.

Sursa foto - Declic

Acțiunea este parte a campaniei Declic „Sănătate și libertate: Contraceptive gratuite pentru tineri”. Fotografiile pot fi folosite în materialele de presă, cu citarea sursei, Comunitatea Declic. Petiția poate fi citită și semnată aici:  https://facem.declic.ro/campaigns/bani-pentru-contraceptia-gratuita 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel