Data publicării:

Cum scapi de nervii din trafic: ”Timpii undă verde” din fieful lui Emil Boc. Cum decongestionează Clujul traficul

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Aflați în articol o soluție la problema ambuteiajelor din trafic!

Citește și articolul - Eroul zilei: Vasile, șofer de troleibuz în Cluj-Napoca. A returnat o geantă plină cu bani: ”Plângea. Mi-a mulțumit nespus”

Ca urmare a dezvoltării Clujului și a localităților limitrofe, considerată de o parte din cetățeni ca fiind haotică, a apărut în ultimii ani o problemă stringentă în oraș, traficul rutier! Blocajele de pe arterele principale sau străzi secundare, mai ales la orele de vârf, pot fi uneori mai mari decât în București, desigur respectând proporțiile numărului de locuitori. Citește aici detalii!

Practic, ce soluții există la situația neplăcută, nedorită, de a sta cu nervii întinși la maximum, blocat în mașină, zeci de minute, în oceanul de autoturisme? 

Foto Andrei Itu - DC News

O posibilă soluție ca să nu stai blocat în trafic

Sigur că, nu de fiecare dată poți merge cu autobuzul, acest fapt depinzând de meseria pe care o ai sau de alte circumstanțe, dar, atunci când se poate, ar trebui văzută ca o alternativă de luat în seamă, mai ales la Cluj-Napoca, acolo unde orașul are o flotă modernă de autobuze și troleibuze.

Prin urmare, o posibilă soluție de a decongestiona traficul rutier este încurajarea oamenilor de a călători cu transportul în comun, dar nu oricum, ci transportul în comun care beneficiază de benzi dedicate pentru autobuze, troleibuze! La Cluj există numeroase benzi dedicate, dar ”mai este loc” și pentru altele noi care s-ar putea face!

Foto Andrei Itu - DC News

De asemenea, o semaforizare inteligentă este de mare folos, astfel încât timpii de deplasare să fie și mai bine scurtați, optimizați! L-am contactat pe directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag, pentru a afla ce acțiuni se mai au în vedere în Cluj, în acest sens.

Benzi dedicate pentru autobuze și troleibuze și semaforizare inteligentă

”Prin toate acțiunile pe care le-am făcut în ultima perioadă, vă pot spune că încercăm să încurajăm publicul călător, cetățenii din municipiul Cluj-Napoca și din zona metropolitană, să apeleze la transportul public. Bineînțeles că, pe lângă un transport public modern și nepoluant, ne preocupăm și de un transport care să aibă un timp de parcurs cât mai scurt până la destinație. În acest sens, aceste benzi dedicate pentru autobuze și troleibuze ajută foarte mult. Scurtează timpul de deplasare și, oarecum, putem spune faptul că ajută la fluidizarea circulației. 

Foto: Andrei Itu - DC News

Pe lângă benzile dedicate, încercăm și alte soluții în ce privește ”timpii undă verde”, reglarea timpilor de semaforizare în principalele intersecții, în favoarea transportului public!”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, pentru DC News.

Vinerea Verde: “STOP! Azi mașina stă pe loc”

Amintitm un alt proiect de încurajare a folosirii transportului public în comun, respectiv Programul Vinerea Verde. Cetățenii Clujului și, mai nou, din zona metropolitană, pot călători gratuit în fiecare zi de vineri pe toate mijloacele de transport în comun. Programul Vinerea Verde a fost lansat în anul 2021, sub sloganul “STOP! Azi mașina stă pe loc”.

Foto: Andrei Itu - DC News

Astfel, locuitorii pot economisi bani, privind cheltuielile legate de combustibil. Și turiștii au acces facil la toate atracțiile din Cluj-Napoca, mai ales că, încă din fața Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj există o linie de autobuz expres, A1E, dedicată pasagerilor care vin sau pleacă din Cluj cu avionul.

Foto Andrei Itu - DC News

Citește și articolul - Narcisa Crișan, o floare ”electrică” în traficul din Cluj. Ce înseamnă să conduci, zilnic, mii de oameni în siguranță cu autobuzul - Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel