Ingrediente
- 500 g fulgi cocos proaspeți
- 240 ml lapte
- 100 g zahăr
- 180 ml apă
- 3 gălbenușuri
- 1 shot de rom (opțional)
- 1 bețișor de scorțișoară
Cum se prepară cocada
Într-o cratiță se adaugă apa, zahărul și bețișorul de scorțișoară. Se pune pe foc și se aduce la fierbere. Separat, într-un castron se mixează gălbenușurile și laptele. Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară din cratița cu apă și zahăr. Se oprește focul și se lasă să se răcească un pic, potrivit retete.unica.ro. Peste apă și zahăr se adaugă treptat mixul de gălbenuș și lapte. Se amestecă bine.
Se adaugă cocosul răzuit și romul (opțional). Se pune cratița din nou pe foc și se se amestecă până se obține un aluat gros (5-8 minute). Aluatul pentru cocada se toarnă într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt. Se coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Se taie cuburi și servește imediat.
BONUS: Pasteis de Nata. Desertul portughez pe care îl vei adora: Rețeta
Ingrediente
- 2 foi de foitaj
- 500 g smântână lichidă
- 200 g zahăr
- 7 gălbenușuri
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură amidon
- 1 bețișor scorțișoară
- scorțișoară măcinată (opțional)
Cum se prepară pasteis de nata
Într-o cratiță se amestecă smântâna, gălbenușurile, amidonul și zahărul. Se gătesc la foc mic-mediu. Se adaugă coaja de lămâie (tăiată mare) și bețișorul de scorțișoară. Se amestecă până începe să fiarbă. Se stinge focul, se înlătură coaja de lămâie și batonul de scorțișoară. Crema pentru pasteis de nata se acoperă cu o folie alimentară. Aceasta trebuie să atingă suprafața cremei, pentru ca aceasta să nu facă crustă, potrivit retete.unica.ro. Se dă deoparte .
Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Se întind foile de foitaj. Se decupează cercuri cu diametrul de 5 cm (mărimea ideală pentru pasteis de nata). Cercurile se așază într-o formă pentru brioșe. Aluatul trebuie să acopere atât fundul cât și pereții fiecărei forme.
Când crema s-a răcit, se adaugă în fiecare formă cu ajutorul unei linguri. Se va avea grijă ca formele să fie umplute maxim 80%. Pasteis de Nata se vor găti timp de 15-20 de minute la 200 de grade Celsius sau până ce crema de deasupra va părea că s-a ars puțin. Aceste desert se servește rece la micul dejun alături de cafea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme