Chérif Kouachi și Amedy Coulibaly au vorbit cu jurnaliștii BFM TV în timpul luării de ostatici- AUDIO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Teroriștii care au atacat redacția Charlie Hebdo, frații Chérif Kouachi și Said Kouachi, și Amedy Coulibaly, care a luat, împreună cu o complice, șase ostatici, au fost uciși de forțele de ordine franceze. Înainte de acest moment, ei au vorbit cu jurnaliștii BFM TV. 

Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV, vineri dimineață. El a afirmat că este finanțat de către imamul Anwar al Awlaki. Teroristul de la Charlie Hebdo a precizat că are o misiune din partea Al-Qaida din Yemen. "Suntem apărătorii Profetului", a spus el. Imamul american de origine yemenită Anwar Al-Awlaki a fost ucis de o rachetă lansată de o dronă americană în 2011, potrivit AFP.  Chérif Kouachi a precizat că ziariștii de la Charlie Hebdo pe care i-a ucis nu erau civili, erau ținte. A susținut că nu a vrut să omoare femei și copii, așa cum procedează occidentalii în Irak și Afghanistan. 

Amedy Coulibaly, care a luat ostatici la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a sunat, în jurul orei 15:00, la postul BFM TV şi a declarat că s-a sincronizat cu fraţii Kouachi- "Ei Charlie Hebdo, eu polițiștii". Amedy Coulibaly a declarat că făcea parte din reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria. El a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes. Coulibaly a explicat că a atacat un magazin evreiesc pentru că a vrut să apere musulmanii oprimați, în special cei din Palestina. A decis să atace "Hyper Cacher" pentru că viza "evreii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel