Ce spune Firea despre poziţia lui Ponta în cazul Isar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Poziţia lui Victor Ponta în cazul Lucian Isar a venit în urma unor solicitări ale presei, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

'Eu am înţeles că astăzi, în prima parte a zilei, domnul Victor Ponta a primit mai multe telefoane, SMS-uri, mail-uri, de la reprezentanţii mass-media din România care vroiau să ştie de la domnia sa, apropo de invitarea la DNA a domnului Isar, dacă domnia sa cunoaşte anumite amănunte din timpul mandatului de prim-ministru, pentru că domnul Isar a făcut parte, la un moment dat, din echipa lui Victor Ponta. Urmare a acestor întrebări din partea jurnaliştilor, domnul Ponta a postat acele lucruri pe Facebook. Nu a fost iniţiativa personală, au fost mai multe întrebări din partea presei (...)', a declarat, la România Tv, purtătorul de cuvânt al PSD.

Firea a negat că 'laboratoarele' PSD ar fi formulat această explicaţie.

'Repet (...), domnul Ponta a fost solicitat de către mass-media să spună în ce măsură în timpul mandatului său a a avut anumite informaţii în legătură cu domnul Isar. Şi, încă o completare, domnul Ponta a luat o decizie, ca manager de guvern, politică, împreună cu domnul Antonescu. Domnul Ponta nu putea să facă anchete judiciare. Nu cred că este în căderea unui prim-ministru să facă anchete judiciare ', a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Ce a spus Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a afirmat că în perioada mandatului său de prim-ministru a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie.

'Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în Romania)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni', a scris Victor Ponta miercuri pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel