CE, mesaj FERM privind CFR Marfă: Ajutorul de 570 de milioane de euro, trebuie RECUPERAT. Propunerile Guvernului, RESPINSE
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 25 noi 2020, 16:47
WhatsApp
Comisia Europeană a respins propunerile guvernului Orban în cazul CFR Marfă și a cerut din nou statului român să recupereze cele 570 de milioane de euro pe care compania le-a primit ilegal. CFR Marfă trebuie să își achite datoriile cu lichidități, nefiind acceptate amânări sau ”plăți în natură”.

Informațiile apar într-o scrisoare primită luna trecută de către oficialii români. Comisia Europeană a respins unul câte unul fiecare cap de cerere al părții române. Multe dintre propunerile avansate de români arată că, de fapt, Ministerul Transporturilor nu a înțeles nimic. Practic, prin planul de concordat s-a avansat Comisiei Europene o altă schemă de compensare a datoriilor și de plată în natură a acestora, după ce în urmă cu șapte ani, cu ocazia privatizării CFR Marfă, o schemă similară, bazată tot pe compensări, a adus în dificultate compania. Statul român a făcut unul dintre puținele lucruri pe care le știa, plimbări ale datoriilor între companiile sale și acordarea calității de acționar unor companii creditoare, transmite Clubferoviar.ro.

În februarie, Comisia a constatat că operatorul de transport feroviar de marfă CFR Marfă a primit un ajutor de stat incompatibil în valoare de cel puțin 570 de milioane euro, din partea României, prin anularea datoriilor și prin neîncasarea unor datorii de la societate. României i s-a cerut să recupereze de la CFR Marfă aceste sume.

Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?