Câte cooperative sunt în România. Ciobanu: Atunci am aflat. Lucrurile merg foarte greu
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 02 iun 2020, 15:37
WhatsApp
Agricultura
Agricultura
Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, a vorbit despre numărul de cooperative, de asociaţii ale producătorilor agricoli care există, la acest moment, în România.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri a vorbit despre numărul asociaţiilor care există, în prezent, la nivelul agricultorilor români. Fermierul a subliniat, în context, faptul că lucrurile s-au mişcat, în acest sens, foarte greu. 

"Începem să facem paşi serioşi în zona de asociere. Sunt foarte multe cooperative pe sectorul vegetal, în zona cerealelor, care s-au organizat bine şi reuşesc să facă şi procesare şi comerţi. Sunt sute la nivel naţional. Am observat acest lucru la ultima sesiune de finanţare pe Măsura 4.1 din PNDR, unde peste 60 de cooperative au câştigat finanţare între 70 şi 90% fonduri nerambursabile pentru a investi în utilaje, procesare şi aşa mai departe.

Din păcate am făcut paşi mărunţi şi lenţi pentru că am fost legaţi întotdeauna de decidenţii politici de la Bucureşti. Când se scria acel PNDR puţini eram implicaţi în scrierea acestui program de dezvoltare rurală", a declarat fermierul Florin Ciobanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?