Carmen Dan: ”Scrutinul, fără incidente. Cei care vor căderea guvernului, am un răspuns...”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Carmen Dan
Carmen Dan
Carmen Dan, ministrul de Interne, a afirmat că scrutinul s-a desfășurat fără incidente majore.

Carmen Dan a făcut mai multe precizari legate de organizarea scrutinului la votul pentru europarlamentare de pe 26 mai 2019.

”Aș da o replică vis a vis de organizarea scrutinului în țară. Amintesc că Ministerul de Interne este competent pe ceea ce înseamnă organizare pe teritoriul României. Eu am avut tot timpul o evaluare și aș putea concluziona că scrutinul de astăzi s-a desfășurat fără a avea incidente majore. Și m-aș referi la două linii: la faptele care intră în sfera ordinii publice, o preocupare majoră pentru noi, și aspectele care se petrec în secțiile de votare. Așa cum știtți am comunicat pe parcursul zilei de astăzi într-un mod transparent date și informații date despre modul cum s-a defășurat acest scrutin. Pentru aspectele care se petrec în secțiile de votare ele trebuie anunțate de președintele secției de votare și, ulterior, dacă se impune, verificate de către MI prin structurile specializate”, a declarat Carmen Dan într-o intervenție telefonică la România Tv, duminică seara, după anunțarea rezultatelor din exit-poll-uri.

Legat de asumarea răspunderii pentru rezultatele slabe ale PSD la aceste alegeri europarlamentare, ministru Dan a spus:

”Eu cred că toți trebuie să ne asumăm și cred că este încă devreme să vorbim, pentru că în acest moment vorbim de date care dau o imagine generică a votului de astăzi. Rezultatul alegerilor este stabilit efectiv de numărarea voturilor. Știu că, foarte repede, poate chiar mâine se va face o analiză și vom vedea de fapt ce decizii vom lua. Partidul va rămâne unit. Legat de schimbarea guvernului, cred că ne putem raporta la instrumentele legale și constituționale prin care un Guvern poate să plece și vom respecta rezultatul unei eventuale moțiuni. Știu sigur că se va face o analiză, deocamdată. Referendumul va fi folosit ca o temă de campanie de președintele Iohannis. Eu aș avea un răspuns pentru cei care cer demisia Guvernului: să se înarmeze cu calm și cu răbdare. Să mai aștepte”, a compeltt ministrul de Interne, care a precizat că a votat tărziu, în jurul orei 20.00, deoarece a stat la minister toată ziua.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel