Căderea Guvernului Orban, listă miniștri. Bogdan Chirieac: Asta e o piatră de hotar!
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ultimele mișcări în viața politică din România indică o înțelegere între Klaus Iohannis și Ludovic Orban pentru căderea Guvernului.

Ar putea fi acesta un scenariu cu repetiție, așa cum am avut parte în anii trecuți, când PSD și-a schimbat singur trei guverne, pornind de la un scor electoral imens, ajungând în final la o cifră dezamăgitoare pentru social democrați, după cele două runde de alegeri din 2019. Legat de aceste aspecte, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce șanse sunt ca președintele Iohannis să apeleze la propria ”listă de prim-minștri”:

Nu știu, ce-i drept, cine este pe lista domnului Iohannis, dar este exact ce a făcut PSD-ul în 2017, când și-a dat jos propriul Guvern - cu precizarea că Mihai Tudose a demisionat, iar doar împotriva lui Grindeanu s-a depus o moțiune de cenzură - exact același lucru îl face PNL-ul”, a remarcat analistul într-o emisiune de la România Tv, sâmbătă.

Ce vrea Iohannis? E foarte simplu: la alegerile de la termen, Guvernul PNL s-ar eroda atât de tare încât partidul s-ar întoarce sub 20%. În plus, e o piatră de hotar majorarea aceea de pensii cu 40% de la 1 Septembrie, care este nesustenabilă. Dacă se fac alegeri înainte, dintr-o mie de motive, o să se proroge legea, nu o să se mai majoreze cu 40%, ci 10% și cu asta basta. Pentru asta e nevoie de alegeri anticipate! Acum, în 2-3 luni, dacă au loc alegeri anticipate vor obține, oricum, un rezultat mai bun decât l-ar obține în toamnă”, a mai explicat Bogdan Chirieac.

Anticipate la un loc cu localele

Referitor la posibilitatea de a se organiza prezumtivele alegeri anticipate în aceeași zi cu alegerile localele, deși termenul constituțional este depășit, analistul a precizat:

”Știți foarte bine că excelența sa președintele României a incălcat de 120 de ori Constituția României anul trecut și a luat 67%. Deci...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel