Băsescu a aflat de ce oamenii din Ashgabat nu aprind luminile în case
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu1
basescu1

Președintele Traian Băsescu, aflat în vizită în fosta republică a URSS, Turkmenistan, și-a manifestat curiozitatea față de faptul că, în timpul serii, blocurile de locuințe din capitala statului, Ashgabat, sunt cuprinse de întuneric. 

[caption id="attachment_241326" align="alignleft" width="491"] Sursa foto: captura Romania TV[/caption]

Șeful statului român a observat în timpul vizitei sale în Turkmenistan că multe apartamente au liminile stinse: "Am văzut foarte multe blocuri de locuinţe cu luminile stinse seara. Nu sunt locuite încă?", a întrebat Traian Băsescu.

"Nu, sunt locuite permanent", a răspuns cel care-l însoțea, lăsîndu-l câteva momente nelămurit pe președintele României.

Ulterior, însoțitorul a completat informația: "Datorită faptului că au foarte multă lumină din exterior de pe stradă, oamenii nu mai simt nevoia să aprindă".

În cadrul vizitei sale în Turkmenistan, președintele Traian Băsescu a vizitat şi Moscheea de la Kipceak, una dintre cele mai cunoscute din Asia, având o cupola învelită cu foiță de aur. La ieșire, Traian Băsescu s-a declarat încântat de facilităţile din locaşul de cult. "Peste 10.000 mii de credincioși încap odată și se pot spăla pe mâini 500 simultan", a exclamat președintele român.

Joi seară, Traian Băsescu a depus o coroană de flori la mormântul fostului lider turkmen Saparmurat Niazov, de la Kipceak, iar vineri dimineaţă, a plantat un pin lângă Monumentul Constituţiei din capitala turkmenă Ashgabat, la final, președintele României punctând: "Job done".

De asemenea, în cadrul întrevederii cu omologul său, Gurbanguli Berdamuhamedov, Traian Basescu a discutat și despre potențialul rol al turkmenilor de furnizor de gaze naturale pentru viitorul gazoduct Nabucco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel